Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Smaakmaker: Eetcafé in Opnieuw & Co

In De Kringwinkel Opnieuw & Co Mortsel kan je tijdens het shoppen van een welverdiende koffiepauze genieten in het gezellige eetcafé dat sinds kort temidden van de winkel prijkt. Dit initiatief ontstond vorig jaar dankzij een samenwerking met Sense, een organisatie die sociaal talent tewerkstelt in buurtrestaurants. Hoog tijd om deze culinaire new kid on the block uit te testen. We interviewden de smaakmaker van dienst en voelden twee zoetekauwen aan de tand. Eén ding is duidelijk: dit smaakt naar meer!

Zara Papyan

Zara is assistent-chef van dienst, staat gekend als de beste worteltaartenbakker en vult het hele eetcafé met haar aanstekelijke lach.

Wat is je specialiteit?

Van patisserie eigenlijk alles (lacht), maar het is vooral de worteltaart waar mensen specifiek achter vragen. In het algemeen worden alle taartjes vaak verkocht, er is zelden overschot omdat alles zo snel over de toonbank gaat. Met het hele team samen kiezen we het beste assortiment en passen we soms enkele recepten aan. Dan moet er veel geproefd worden natuurlijk!

Waarom werk je hier graag?

Het personeel is heel tof, alsook de samenwerking met De Kringwinkel. De collega’s van De Kringwinkel bestellen altijd bij ons en er hangt hier gewoonweg een hele goede sfeer. Vind je niet dat het zo een beetje op Ikea lijkt? (lacht) Daarnaast ben ik blij dat ik mijn hobby als werk kan doen. In Armenië, waar ik geboren ben, studeerde ik informatica. Ik heb altijd graag patisserie gedaan als hobby, maar had nooit kunnen inbeelden dat dit mijn job zou worden.

Wat wens je voor de toekomst van het Eetcafé?

Als het zo blijft, is het goed. Er mogen natuurlijk altijd nog meer mensen komen naar hier (lacht) ! Dan bak ik wel wat taartjes extra, dat is geen probleem !

Marcel

Al meer dan 15 jaar is Marcel trouwe Kringwinkelier, en heeft De Kringwinkels naar eigen zeggen in die tijd helemaal zien uitgroeien. Hij was er dus ook bij sinds de opstart van het eetcafé. Hoog tijd om hem eens aan de tand te voelen!

Wat is je favoriet gebakje?

Goh, daar moet ik even over nadenken. Van worteltaartje tot kaastaartje, ik heb alles al gegeten hier (lacht). Heel goed en lekker is het hier ! Elke keer als ik kom winkelen, bestel ik standaard een pateeke met twee koffies en lees ik de krant.

Waar ga je naar op zoek in de Kringwinkel?

Ik heb altijd gewerkt als arbeider bij Opel, en ben dus een heuse verzamelaar van autootjes. In De Kringwinkel tik ik altijd unieke stukken op de kop. Van de 15.000 auto’s die mijn verzameling telt, zijn de meeste gevonden in De Kringwinkel.

Bezoek je dan soms ook andere Kringwinkels in die zoektocht?

Absoluut, ik durf samen met mijn vrouw wel eens vreemde oorden op te zoeken (lacht). Als we naar de zee gaan, bezoek ik die Kringwinkel daar, dan eens in Herentals gaan we naar nog een andere. Dat is altijd een heus avontuur! 

Fariba

Kringwinkelfan en zoetebek Fariba kan je hier meer dan één keer per week terugvinden. Zij komt hier om met een heerlijk gebakje haar nieuwste aanwinsten te aanschouwen... of twijfelgevallen te overpeinzen !

Waarom geef jij om de Kringwinkel?

Ik ben een trouwe Kringwinkelshopper, ik vind hier altijd goede en bruikbare dingen voor een klein prijsje. Ik kom zowat elke twee dagen hier. Het geheim is dat je vaak moet komen, een soort van routine opbouwen. Dan kan je écht goede dingen uitzoeken.

Waar ga je naar op zoek in De Kringwinkel?

Alles! Mijn handtas, schoenen en sjaal die ik nu draag, zijn van De Kringwinkel. En bekijk mijn zak eens, vol spullen die ik straks ga meenemen ! Ik weet dat het veel is, maar ik ben nu eenmaal een divers persoon, Dat betekent dat ik meer dan twee kleedjes per jaar wil dragen. Dankzij De Kringwinkel hoef ik mij daar niet schuldig over te voelen (lacht). Ik breng zelf trouwens ook veel naar De Kringwinkel, om zo de cirkel te sluiten.

Tijdens die bezoekjes rust je dan even uit in het eetcafé?

Absoluut, dan kan ik nog een tweede keer nadenken over al mijn aankopen, en of ik ze écht nodig heb (lacht). Ik kom hier standaard een koffietje drinken. Het is leuk een beetje sociaal contact te hebben en de taartjes zijn enorm lekker! Vandaag is het chocoladecake met kokosnoot, maar ik wil absoluut alles uitproberen ! Je zult mij hier dus vaker terugvinden !

We zullen je zeker dan nog eens komen opzoeken, Fariba ! Om een smakelijk taartje te delen gemaakt door topchef Zara, én met twee koffietjes erbij voor Marcel. Heerlijk toch ! Schuif jij binnenkort mee aan onze tafel?
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction