Menu
Meer over De Kringwinkel
Op tour door het Limburgse Kringwinkellandschap

Neen, Maasmechelen Village is voor ons not the place to be in Limburg op een regenachtige zaterdag. Wel op het programma: een heuse Kringwinkelmarathon, minutieus voorbereid in de voorafgaande week. Starten doen we in Tongeren om dan zo richting heimat ons traject te volgen. We hadden de stad van Ambiorix iets verder ingeschat en een tiental minuutjes voor openingstijd stonden we aan de deur van onze eerste Kringwinkel. En daar stonden we niet alleen… Een halfvolle parking wachtte samen met ons op de opening om 10 uur. Binnenin begrepen we al snel waarom: door de frisse inrichting en het mooie aanbod waren we al snel een uur verder in onze shopdag.

Hoog tijd om te vertrekken richting Riemst dus! Daar is De Kringwinkel gesitueerd naast het recyclagepark, rijd je dus niet verloren doorheen tal van kleine straatjes zoals wij. Het was de tocht echter meer dan waard, wat een prachtige Kringwinkel is dit! Dergelijk pand zagen we zelden in Kringwinkelland. De zonnewering, inrichting en de vriendelijke bediening zijn slechts enkele van de elementen die deze Kringwinkel tot een topadresje maken! De inrichtingsideetjes verklapten dat De Kringwinkels van zowel Tongeren als Riemst van dezelfde familie De Koop waren. Zo ook onze volgende stop: Bilzen – na onderweg even aan de handtrem te trekken bij een gezellige wijnwinkel in Martenslinde. Zonder afwijken nu terug naar De Kringwinkel Bilzen, weer een winkel in diezelfde knappe stijl, met ongelooflijk vriendelijk personeel. Onze buit so far: een negental glazen, een paar singletjes, een kleedje en nog enkele echte “koopjes”.

Als “ervaringsdeskundigen” schatten we vaak bij het aanschouwen van de gevel in hoe de winkel er vanbinnen uitziet, al levert dit af en toe aangename verrassingen op. Zo leek De Kringwinkel Okazi in Hasselt langs buiten op een oude Saab-garage uit een ver vervlogen tijd, maar bij het betreden van het pand viel onze mond open van verbazing. Zoveel ruimte die zo slim was ingericht: de koffieruimte, de boekenafdeling, de kledingafdeling… Gans de winkel was netjes geordend en gestapeld! Laat die chique winkels uit de betere winkelstraten hier maar eens inspiratie opdoen. Als koppel in Kringwinkelmodus zijn wij perfect op elkaar ingespeeld. Als ik een sms krijg “Schat, kom je niet naar boven?”, weet ik dat er daar oude fietsen, singletjes, elektronica of boeken te vinden zijn. Anderzijds speurt mijn oog naar handtassen, bekers, oude portemonnees en meubeltjes. Hoewel wij er absoluut niet op onze honger bleven zitten, dacht onze maag daar anders over. Zoals de betere truckchauffeur gestopt in een schitterend klein Limburgs bakkerijtje voor een rijsttaartje en aardbeien recht van het veld, zodat dit niet ten koste zou gaan van onze winkeltijd.

Hoog tijd om onze tocht verder te zetten naar Beringen, waar De Kringwinkel West-Limburg prijkt. Deze kent een heel andere stijl van Kringwinkel dan de voorgaande drie, wat geen onaangename verrassing was. Hoe de fietsen hier uitgestald waren, afgescheiden met flashy gele stroken, bezorgde ons een heuse space trip. Schitterend toch hoe dergelijke eigen accenten van iedere Kringwinkel iets unieks maken? Van Beringen reden we door naar Tessenderlo, ons laatste Limburgse adresje en duidelijk van dezelfde West-Limburg familie. Hier liep ik uiteindelijk geen blauwtje maar viel voor een mooie… blauwe Motobecane-fiets. Met garantie en tiptop in orde, noem ik dit vanaf nu trots mijn nieuwe stalen ros. Daarmee was de cirkel (of is het de kring?) voor die dag rond.

Tijdens onze trip stonden we meer dan eens versteld van de upcycling ideeën die elke Kringwinkel in petto had: stoeltjes met een zitting van boeken, banken op een onderstel van 2 krukjes,… Originaliteit wekt hier veel bewondering op! En zo werd deze zaterdag voor ons weer een topdag. We hadden genoten van het snuisteren tussen allerlei tweedehandsspullen, en brachten meer dan een mooie buit binnen. Of hoe je gelukkig als een prins kan zijn als je een singletje van Prince scoort!

Deel deze pagina:
Verwante artikels
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
pinterest youtube instagram shop auction