Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Zo maak jij deze zomer een duurzame reis
Hoera, eindelijk zie je licht aan het eind van de werktunnel: de zomervakantie staat voor de deur. Trek jij deze zomer net als miljoenen andere mensen naar je favoriete vakantiebestemming maar wil je je impact op de planeet beperken? Hou dan rekening met deze toptips voor een duurzame reis!
Een duurzame reis maken, begint eigenlijk nog voor je vertrokken bent.

Je duurzame reis voorbereiden

Een duurzame reis maken, begint eigenlijk nog voor je vertrokken bent. Het is natuurlijk verleidelijk om allemaal spiksplinternieuwe dingen te kopen. Maar dat hoeft zeker niet. Doe een oproep bij vrienden en familie of je even hun reiskoffer, muggennet of tent mag lenen. Reisboeken en –gidsen idem. Natuurlijk vind je ook online alle nodige informatie om de reis van je leven te plannen. Of breng een bezoekje aan de bib of De Kringwinkel en neem ineens een toffe tweedehands koffer mee. Lief voor je portemonnee én lief voor de natuur.

Zomer zonder vliegen

Dus je wil met het vliegtuig op reis. Ben je zeker dat er geen alternatief vervoermiddel is? Een enkele vliegtuigreis kan al je inspanningen om je persoonlijke voetafdruk te beperken in één klap teniet doen. Oké, naar Australië varen op een tweedehands opblaasbare flamingo is natuurlijk geen optie, maar voor wie dichter bij huis op vakantie gaat, zijn er gelukkig tal van alternatieven. Waarom niet eens de trein, bus, boot of fiets nemen? Op zomerzondervliegen vind je tonnen inspiratie.

Stap je toch op een vliegtuig? Je kan groener reizen door aan CO²-compensatie te doen.
Foto: Treehugger
Stap je toch op een vliegtuig? Je kan groener reizen door aan CO²-compensatie te doen. Hoe dat werkt? Organisaties zoals GreenSeat berekenen het bedrag dat je moet betalen om je uitstoot te compenseren en investeren je geld in duurzame projecten. Zo neutraliseer je voor een stukje je ecologische voetafdruk. Topinitiatief!
Zo is jouw duurzame reis niet alleen goed voor jou, maar ook voor de lokale economie.

Hoe groen maak jij je duurzame reis?

Maar ook als je aankomt op je vakantiebestemming, zijn er genoeg manieren om je reis groener te maken. Ga je op hotel? Laat dan niet elke dag je lakens vervangen en wees zuinig met water. En pssst, je valt heus niet dood als je niet elke dag een schone handdoek gebruikt. Neem herbruikbare zakjes of een totebag mee om te gaan winkelen, gebruik biologisch afbreekbare zeep en vermijd flessenwater indien mogelijk. En vergeet niet: lokaal staat centraal, ook tijdens een duurzame reis. Logeer bij locals in plaats van bij grote hotelketens, laat je verleiden door de lokale keuken en laat je zo onderdompelen in de cultuur van je gastland. Zo is jouw duurzame reis niet alleen goed voor jou, maar ook voor de lokale economie.

Herinneringen aan je duurzame reis

Het is natuurlijk leuk om een fysieke herinnering te hebben aan je fantastische reis, maar geef toe: de mooiste herinneringen zijn niet tastbaar. Het klinkt misschien cliché, maar het is dé gouden tip voor een duurzame reis: neem niets mee behalve foto’s en laat niets achter behalve je voetstappen. Heb je na je reis toch nog dingen die je niet meer zal gebruiken? Geef ze aan familie en vrienden. Of doneer ze gewoon aan De Kringwinkel. Wie weet hoeveel andere mensen je zo aan een onvergetelijke, duurzame reis helpt!

Herinneringen aan je duurzame reis.
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction