Menu
Meer over De Kringwinkel
Upcycling: milieuvriendelijke decotips voor het WK voetbal
Hou je vast aan de takken van de bomen, want daar is het WK voetbal weer! Fan of niet, bij een WK hoort natuurlijk leuke decoratie in de Belgische (-of andere) driekleur. Wil jij voor een milieubewust WK voetbal gaan? Hergebruik dan je decoratie van 4 jaar geleden en laat de nieuwste wegwerpprullaria links liggen dit jaar. Met onze tips maak je gewoon zelf next level WK-decoratie met herbruikbare materialen…

Kleding wordt vlaggen

Hoe begin je nu aan zelfgemaakte decoratie? Stap 1: kijk in je kleerkast of ga kleren shoppen in De Kringwinkel. Hoezo, kleren? Yep, want uit oude kleren in de kleuren van je favoriete voetballand maak je in een wip een leuke vlaggenlijn. Knip er vlaggetjes uit en naai ze aan een lint. Nog even ophangen en klaar! Simpel, makkelijk én kleurrijk.

 

Of je kan het natuurlijk nóg origineler en simpeler aanpakken natuurlijk ;-)

Hoe begin je nu aan zelfgemaakte decoratie?
Wat is er leuker dan een WK-wedstrijd kijken met vrienden?
Foto: Pinterest

Voetbal kijken met mate(n). Smakelijk!

Wat is er leuker dan een WK-wedstrijd kijken met vrienden? Juist ja, WK kijken met vrienden én een portie hapjes! Breng jouw hapjes stijlvol op tafel in heuse voetbalstijl. All you need is een oude voetbal (hello Kringwinkel!), een fijne nagel en een hamer, en een hoop satéstokjes.

First things first, was je voetbal eerst eens grondig af. Maak met de nagel en de hamer fijne gaatjes in de bovenste helft van de voetbal. Hoeveel gaatjes? Zoveel als je er satéstokjes wil insteken! Uiteraard gaat de lucht uit je voetbal als je er gaatjes in maakt. No worries, dit is de bedoeling. Als de bal hard en rond zou zijn, zou hij nooit blijven liggen wanneer je smakelijke satéstokjes er in steken. Klaar met het perforeren van je bal? Maak lekkere apero-brochettes met bijvoorbeeld tomaat en mozzarella of kaasblokjes en druiven. Prop de satéstokjes niet helemaal vol, zodat je een stuk satéstok in de gaatjes van jouw voetbal kan steken. Prikken maar, en klaar!

Tip!

De Kringwinkel heeft ook een groot assortiment glazen, scoor dus samen met je voetbal ook een set glazen voor jouw favoriete biertjes.

Of wat dacht je van een hippe plantenpot? Zoek een oude voetbal en snij er een rondje uit. Geef de bal een likje verf in de kleuren van je ploeg, plantje erin en je heb er weer een decostuk bij.

Afkicken met kicker

Het is onvermijdelijk: op het einde van het WK voetbal klinkt het allerlaatste fluitsignaal, wordt de confetti in de lucht geschoten en is de wereldkampioen bekend. En de supporters? Die blijven verweesd achter, sommigen zelfs met afkickverschijnselen. De beste tip om op een zachte manier terug in het normale leven te stappen? Een zelfgemaakt tafelvoetbalspel! Even langs De Kringwinkel voor wasknijpers en pingpongballen en je kan aan de slag.

Geef de bal een likje verf in de kleuren van je ploeg, plantje erin en je heb er weer een decostuk bij.
Foto: Pinterest
Het is onvermijdelijk: op het einde van het WK voetbal klinkt het allerlaatste fluitsignaal, wordt de confetti in de lucht geschoten en is de wereldkampioen bekend.
Foto: Pinterest

Benodigdheden:

 • oude schoendoos
 • 6 stokjes die langer zijn dan de schoendoos breed is
 • 10 wasknijpers
 • pingpongbal
 • schaar
 • lijm
 • eventueel verf of stiften

 

Werkwijze:

 • knip twee goals in de korte zijden van de schoendoos
 • prik op gelijke hoogte 6 gaten langs elke lange zijde
 • verf de wasknijpers in verschillende kleuren: 5 in de kleuren van het ene team en 5 in de kleuren van het andere team en laat drogen
 • steek de stokjes door de gaten en plak er telkens 2 wasknijpers op
 • versier eventueel de buitenkant van de schoendoos

Pingpongbal in het midden en… spelen maar! Zo’n zelfgemaakte kickertafel is ideaal om af te kicken! En dan is de tv eindelijk weer vrij voor huisgenoten die niet zo gek zijn van voetbal. Of toch tot het voetbalseizoen weer begint…

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
pinterest youtube instagram shop auction