Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Terug naar school met De Kringwinkel

Eind augustus. De zomervakantie is ver gevorderd. Kinderen hangen verveeld in de zetel, ouders weten niet meer hoe ze hun kroost moeten entertainen. Gelukkig loert september om de hoek. Hoog tijd om de boekentassen uit te mesten en klaar te maken voor het nieuwe schooljaar. In De Kringwinkel vind je leuke splinternieuwe tweedehands schoolspullen. En wie school zegt, zegt…

Boeken…

Van atlassen en encyclopedieën tot woordenboeken, handboeken en literaire klassiekers, we staan er vaak niet bij stil hoeveel boeken leerlingen en studenten op één schooljaar moeten verslinden. Gelukkig koop je al die kennis voor een prik in De Kringwinkel. Zijn die dikke Van Dales wat te hoog gegrepen voor je kleine lezer? Ga dan op zoek naar leuke tweedehands kinderboeken. Zonde om alles nieuw te kopen, want ondanks vergeelde blaadjes en hier en daar een vrolijk kleuterkrabbeltje blijven de verhalen even mooi of leerrijk.

Van atlassen en encyclopedieën tot woordenboeken, handboeken en literaire klassiekers, we staan er vaak niet bij stil hoeveel boeken leerlingen en studenten op één schooljaar moeten verslinden.
De horror voor elke ouder aan het begin van het nieuwe schooljaar: boeken kaften.

En boeken kaften

De horror voor elke ouder aan het begin van het nieuwe schooljaar: boeken kaften. Voor die gigantische stapel heb je natuurlijk gigantisch veel kaftpapier nodig. Of niet, want in De Kringwinkel vind je massa’s alternatieven. Een handboek kaften met oude tijdschriften of kranten is niet alleen superhip, maar ook lief voor het milieu. Wil je nog beter doen? Kaft dan je boeken met restjes stof, dan kan je volgend schooljaar lekker vals spelen en dezelfde kaft gebruiken. Stoffen kaften zijn trouwens ideaal voor morsgrage sloddervossen, want ze zijn wasbaar. Handig!

Boeken…houder

Oké, we bedoelen eigenlijk bureau, maar we waren juist goed op dreef met die boeken. Maar goed. Heb je thuis al een leuk huiswerkhoekje? Nee? Zoek dan een leuke oude schoolbank uit of een kindertafel en steek ze in een nieuw jasje. Je denkt nu meteen aan een likje gewone verf, maar denk ook eens aan schoolbordverf. Zo kan je kind met krijt tekenen en schrijven op het tafelblad. Of plak of schilder er een wereldkaart op. Dan wordt aardrijkskunde ook weer een makkie.

Oké, we bedoelen eigenlijk bureau, maar we waren juist goed op dreef met die boeken.
Tot slot kan je kind, hoe groot of hoe klein ook, niet naar school zonder een degelijke boekentas.

Boeken-tas

Tot slot kan je kind, hoe groot of hoe klein ook, niet naar school zonder een degelijke boekentas. Zolang een boekentas niet letterlijk uiteenvalt als je ze aandoet, kan je oude boekentassen natuurlijk gewoon pimpen met textielverf en -stiften, of zelfs met strijkpatches. Daarnaast kan je ze versieren met glitter, pareltjes en pailletten. Zijn de boekentassen echt tot op de draad versleten? Handige mama’s en papa’s naaien er gewoon zelf een, maar bij De Kringwinkel in je buurt vind je rond deze tijd van het jaar altijd wel een leuke collectie tweedehands schoolspullen. Allen daarheen!

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction