Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Zo stel je de perfecte retro-outfit samen!

Wie houdt van retro en vintage heeft waarschijnlijk ook een zwak voor retrokleding. En waar kan je daarvoor beter terecht dan bij De Kringwinkel? Vooral tijdens de Retrodag kan je voor een appel en een ei prachtige stukken op de kop tikken. Nog geen idee welke je favoriete retrostijl is of naar welke stukken je precies op zoek moet? We nemen je mee op modereis door de tijd!

The Booming Fifties

Wie houdt van retro en vintage heeft waarschijnlijk ook een zwak voor retrokleding.

Go-to-kledingstuk: cirkelrokken en A-lijn-rokken met petticoats voor de jongedames, liefst met een felgekleurde trui. Ook bloemenpatronen, pastelkleuren en polkadotten waren in de 50s populair. Getrouwde vrouwen kleedden zich overigens voor hun man: binnenshuis droegen ze mooie, praktische jurken, maar als ze uitgingen, droegen ze prachtige cocktailjurken. Mannen droegen een keurig, driedelig kostuum.

Topaccessoires: Vrouwen gingen de deur niet uit zonder hoedje en handschoenen. Ook parelkettingen en dunne ceintuurs om de taille te accentueren werden vaak gedragen. Bij de heren waren dunne stropdassen dan weer superhip.

Fashion icons: Marilyn Monroe, James Dean, Grace Kelly, Grease

The Swinging Sixties

En waar kan je voor een retro-outfit beter terecht dan bij De Kringwinkel?

Must-have in je kleerkast: Bij de vrouwen deden minirokken en tailleloze, korte jurken of tunieken hun intrede. Qua kleuren zat je altijd goed met felle, psychedelische patronen. De mannen droegen strakke broeken en tegen het einde van de sixties zelfs jeansbroeken. Verder waren pastelkleurige overhemden zonder stropdas de mode.

Extraatjes: Mannen droegen vaak zijden sjaaltjes. Vrouwen scoorden met sandalen, grote brillen en kleurrijke accessoires als armbanden, oorbellen en haarlinten.

Inspiratie: The Beatles, Brigit Bardot, Nancy Sinatra, Diana Ross, Cher

 

De jaren 70: van hippies tot disco

Vooral tijdens de Retrodag kan je voor een appel en een ei prachtige stukken op de kop tikken.

Het van het: de hippielook! Broeken met een hoge taille en wijd uitvallende pijpen, maxirokken en –jurken … hoe groter en breder, hoe beter! Alle kledingstukken hadden neutrale, warme kleuren of drukke Indiaanse bloemenpatronen. Alles werd in laagjes gedragen: blouses en overhemden werden gecombineerd met (eventueel mouwloze) vestjes of colberts. Had je het toch niet zo voor de hippielook? Dan koos je voor een trainingspak of ging je voor de discolook. Met plateauschoenen, spandex pakjes, jumpsuits, nylon maillots, wijde broekspijpen en driedelige pakken was je de ster van de dansvloer.

Accessoires: Hoe minder, hoe liever. Met een schoudertas en bloemenkrans zat je natuurlijk altijd goed. Mannen droegen zelfgemaakte leren armbanden. Hield je van disco? Dan voegde je wat glitter toe aan je outfit.

Inspiratie: That ‘70s Show en Saturday Night Fever natuurlijk!

De jaren 80: the Decade of Decadence

Nog geen idee welke je favoriete retrostijl is of naar welke stukken je precies op zoek moet?

Zeker dragen: neon, goud, zilver en glitter! Uniseks kleren waren populair: iedereen droeg jeans, T-shirts en wijde truien. Ook complete trainingspakken van velours waren hip.

Pimp je outfit met: grote, gouden oorbellen, kettingen en massa’s armbanden. Ook sportaccessoires zoals beenwarmers, elastische hoofd- en buikbanden en sneakers deden het goed.

Inspiratie: Madonna, Fame, Jane Fonda, Michael Jackson

The Naughty Nineties

We nemen je mee op modereis door de tijd!

In de kast: fluorescerende neonkleuren, maar ook jeansblouses, driekwartbroeken, zwarte jeansjasjes en salopettes. Mannen droegen leren jassen of bomberjacks of kozen met baggy kleren voor de hiphopstijl.

Go-to-accessoire: bandana’s, ballerina’s, buttons, een choker (strak halslint)

Inspiratie: Spice Girls, Gwen Stefani, Brittany Murphy, Oasis, Nirvana

Toptip: ga voor de grungelook met flanellen ruitjesblouses, versleten jeans, Dr. Martins of All Stars, jeansbroeken met hoge tailles en oversized T-shirts en truien. In de grungeperiode was tweedehands trouwens superhip! En dat is nu niet anders. Rep je dus naar De Kringwinkel in je buurt voor toffe retrokleding!

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction