Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Lenteschoonmaak in je Kringterieur
Aaaaah de lente, heerlijk gewoon! De bloesems, de bijtjes, de eerste zonnige dagen … Maar met die eerste warme zonnestralen zie je meteen hoe vuil de ramen zijn. Dankzij het extra licht zie je ook precies waar al het stof zich tijdens de winter heeft verzameld. Je kan het nu niet langer uitstellen: tijd voor de jaarlijkse lenteschoonmaak! En wij helpen je daar graag een handje bij.

Verdeel en heers

Hoe langer je vervelende klusjes uitstelt, hoe minder kans dat je ze effectief zal uitvoeren. En dat is niet anders bij de lenteschoonmaak. Plan dus een dag in waarop je de koe bij de horens vat (of de borstel bij de steel) en hou je daar dan aan. Wie huisgenoten heeft, kan de to-dolijst verdelen. Manlief kan de zolder en de garage uitmesten, kinderen die oud genoeg zijn, kunnen hun eigen slaapkamer opruimen. Natuurlijk begin je die dag met de nodige tegenzin aan de schoonmaak. Doe daarom een comfortabele outfit aan (of haal er snel een bij De Kringwinkel), gooi alle ramen open en zet je favoriete muziek op. Denk vooral aan de voldoening die je uit zo’n dagje opruimen en schrobben zal halen.

Doe daarom een comfortabele outfit aan (of haal er snel een bij De Kringwinkel), gooi alle ramen open en zet je favoriete muziek op.
Je huis is niet alleen brandschoon, maar door je overbodige spullen te doneren aan De Kringwinkel maak je andere mensen nog gelukkig ook. En wie net als hooggehakte ecologieblogster Anne Drake gaat voor een zero waste lenteschoonmaak en dus schrobt met ecologische poetsproducten, kan ’s avonds voldaan én met een gerust geweten in de zetel ploffen. Extra weetje: bezig zijn met je handen is een goede manier om je hoofd leeg te maken. Lenteschoonmaak in je huis én in je hoofd? Wie kan daar nu nee tegen zeggen?
Wat je niet meer nodig hebt, maar nog wel bruikbaar is, zet je opzij voor De Kringwinkel.

Opruimen geblazen

Wie lenteschoonmaak zegt, zegt natuurlijk schoonmaken. Niet moeilijk, het zit gewoon in het woord. Maar elke doorgewinterde (letterlijk in dit geval) lenteschoonmaker zal het bevestigen: wie goed wil schoonmaken, moet eerst opruimen. Wat je niet meer nodig hebt, maar nog wel bruikbaar is, zet je opzij voor De Kringwinkel. Woon je in een huis, dan ga je best van boven naar beneden te werk: eerst de zolder, dan de slaapkamers en badkamer, daarna pas het gelijkvloers en eventueel de kelder en de garage. Eenmaal gepoetst is een kamer verboden terrein. Zo voorkom je dat je spullen die je niet meer nodig hebt naar de zolder verbant. En dat je met je vuile voeten sporen achterlaat in je schone kamers!

Selecteren, elimineren, doneren

De kunst van een grondige lenteschoonmaak? Dat is durven weggooien. Die fluorok die je nog nooit gedragen hebt, zal je waarschijnlijk nooit meer aandoen. Dat kastje van tante Georgette staat al jaren stof te vergaren op de zolder. En heb je nu echt 30 soepkommen nodig? Begin op te ruimen met deze gouden regel: als je het in het afgelopen jaar niet gebruikt of gedragen hebt, moet het weg. Is het versleten? Gooi het dan in de vuilbak of zet het klaar voor het containerpark. Is het herbruikbaar? Geef het dan weg of doe het naar De Kringwinkel en maak er iemand anders gelukkig mee. Selecteren, elimineren en doneren is de boodschap. En zo leiden alle schoongemaakte wegen naar De Kringwinkel.

De kunst van een grondige lenteschoonmaak? Dat is durven weggooien.
Heb jij na je lenteschoonmaak ook een berg herbruikbare spullen verzameld die je niet meer nodig hebt? Breng je spullen dan op zaterdag 4 mei 2019 naar De Kringwinkel, want dan zetten we al onze gevers in de bloemetjes tijdens de Dag van de Gever. Ontdek alle activiteiten op onze website en kom langs. Wie weet vind je meteen ook een leuk hebbedingetje om je lentefris Kringterieur compleet te maken!
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction