Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
Schommel in de rommel: raad van de opruimcoach

Schommel in de rommel

Raad van de opruimcoach

Potjes, boekjes, ditjes en datjes... Een mens verzamelt wat. Je bent niet goed in weggooien? Laat je leiden door 'professional organizer' Nele Colle.

Je kunt haar inhuren om je mailbox, dressing of keukenkasten op orde te krijgen. Opgeruimd staat niet alleen netjes, het brengt ook rust in je hoofd en je leven. In haar boek 'JOMO! The Joy of Missing Out' deelt Nele een hoop tips. Dat het helpt om vaker 'neen' te zeggen, bijvoorbeeld. Of om spullen weg te geven en te delen. Want meer doen met minder, daar word je blij van.

 

Soort zoekt soort

Uitmesten dus, die handel. Maar hoe pak je dat aan? "Opruimen is eigenlijk heel makkelijk", zegt Nele, "alleen er aan beginnen is moeilijk. Ik ga altijd op dezelfde manier tewerk: eerst raap ik alles van dezelfde soort bij elkaar. Alle boekjes, plastic potjes of kleedjes verzamel ik op één plek in huis. Dan bekijk ik met mijn klanten wat ze willen houden of wegdoen. De regel? Als je het een jaar niet hebt gebruikt, kan het weg. Daarna organiseren we wat er overblijft." Een goede organisatie is dé sleutel tot meer rust. Niet je ding? Niet erg, organiseren kun je leren. "Iedereen kan opruimen, maar niet iedereen ziet categorieën. Wat hoort bij wat? Door te rangschikken, krijg je overzicht en kun je het beter bewaren. Door er met mijn klanten mee bezig te zijn, krijgen ze de smaak te pakken. Ik zie hen groeien tijdens de opruimsessie, dat geeft me energie."

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
pinterest youtube instagram shop auction