Menu
Meer over De Kringwinkel
Kringblog
De grote lenteschoonmaak

Zit je ook thuis? En weet je niet wat te doen met al die extra tijd? Dan kan dit het uitgelezen moment zijn om je huis een grondige poetsbeurt te geven en ruimte te creëren in je kasten. Want een proper huis zorgt voor overzicht, ruimte én innerlijke rust!

Kriebelt het ook bij jou, maar vind je het moeilijk om eraan te beginnen? Hieronder geven we je een aantal tips mee van 'professional organizer' Nele Colle om op de juiste manier aan de slag te gaan. 

Dit zorgt trouwens niet alleen voor een propere woning, maar ook voor meer innerlijke rust, zo blijkt uit een online onderzoek bij 2.000 Belgen in opdracht van 2dehands.be, De Kringwinkel, Cash Converters en Troc.com.

Dit zorgt trouwens niet alleen voor een propere woning, maar ook voor meer innerlijke rust, zo blijkt uit een online onderzoek bij 2.000 Belgen in opdracht van 2dehands.be, De Kringwinkel, Cash Converters en Troc.com. 

Soort zoekt soort

Uitmesten dus, die handel. Maar hoe pak je dat aan?

"Opruimen is eigenlijk heel makkelijk", zegt Nele, "alleen er aan beginnen is moeilijk. Ik ga altijd op dezelfde manier tewerk: eerst raap ik alles van dezelfde soort bij elkaar. Alle boekjes, plastic potjes of kleedjes verzamel ik op één plek in huis. Dan bekijk ik met mijn klanten wat ze willen houden of wegdoen. De regel? Als je het een jaar niet hebt gebruikt, kan het weg. Daarna organiseren we wat er overblijft."

Een goede organisatie is dé sleutel tot meer rust. Niet je ding? Niet erg, organiseren kun je leren. "Iedereen kan opruimen, maar niet iedereen ziet categorieën. Wat hoort bij wat? Door te rangschikken, krijg je overzicht en kun je het beter bewaren. Door er met mijn klanten mee bezig te zijn, krijgen ze de smaak te pakken. Ik zie hen groeien tijdens de opruimsessie, dat geeft me energie."

Geven is het nieuwe nemen

Opgeruimd: check! En de spullen die uit de boot vallen? “Die kun je verkopen, maar ik schenk ze liever weg. Ik ben een gever: het doet me plezier er anderen blij mee te maken.

Op mijn website vind je een kaartje met alle adressen waar je spullen kwijt kunt. Uiteraard staan De Kringwinkels erbij. Ik ben kind aan huis, ik zet vaak een berg spullen af. Meestal van klanten, die ik soms ook meetroon.

Ik belandde er eens met een oudere redacteur die z’n boekenkast wou opruimen. Na veel moeite kon ik hem overtuigen om wat boeken naar De Kringwinkel te brengen. We namen nog een kijkje in de winkel, hij geloofde zijn ogen niet. ‘Nu maak je het mij onmogelijk!’, riep hij. ‘Eerst m'n boeken weggeven en mij dan naar een schatkamer brengen!’”(lacht)

Meer weten? www.nelecolle.be

Vier vragen aan Nele van chaos-experts Kiki (11) en Flavie (8)

1. Wat is het gekste dat je vond tijdens je opruimsessies?

“Twee dezelfde broeken, allebei met het etiket er nog aan.”

2. Welke spullen geef je het makkelijkst weg?

“Dingen die ik een jaar niet gebruikte. Alleen bij boeken en kleren vind ik dat soms moeilijk. Er kleven herinneringen aan of ik vind ze te bijzonder.”

3. Welke kamer in je huis ligt er het netst bij?

“Da's een makkie: de keuken en de woonkamer. Daar ben ik het vaakst en ruim ik het meeste op.”

4. Hoe was jouw eerste keer in De Kringwinkel?

“Als tiener kwam ik er al, op zoek naar een basic broek om te pimpen. Do It Yourself heb ik altijd cool gevonden.”

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction