Menu
Gratis ophaling: 016 82 45 55
Bezoek de nationale Kringwinkel website
De Kilomeet Diest is gesloten!
Meer over deze Kringwinkel

Het BENOvatie stappenplan

Wanneer je er voor kiest om jouw woning beter te renoveren of te BENOveren, verlaag je niet alleen het energiepeil van de woning, je verhoogt ook je wooncomfort en de waarde van je huis. Je bewijst het milieu ook een grote dienst.

Een geslaagde BENOvatie start altijd met een doordacht stappenplan. Wanneer je voor jouw woning het energiepeil van 60 of het EPC van 100 wilt bereiken, is het belangrijk dat je volgend stappenplan volgt:


STAP 1: BEGIN BOVENAF

De meeste woningen verliezen hun warmte meestal via het dak. Daarom is het belangrijk om steeds bovenaf te beginnen en je dak te (laten) isoleren. Hoe je best isoleert, hangt van je type dak af.

STAP 2: PAK JE MUREN AAN

Ook via de muren van je woning kan er warmte verloren gaan. In stap 2 van je BENOvatietraject voorzie je de woning van de nodige muurisolatie.

STAP 3: RAMEN EN DEUREN

Zijn je ramen ouder dan 10 jaar? Dan is de kans groot dat je woning ook via daar warmte verliest. Kies voor nieuwe raamprofielen en hoogrendementsglas. Vergeet ook niet om buitenpoorten en buitendeuren goed na te kijken op mogelijk energieverlies.

STAP 4: WARME VOETJES

Door de vloer van je woning te isoleren voelt hij minder kil aan en kan de verwarming meestal ook een graadje lager. Een vloer correct isoleren is geen eenvoudige klus. Vraag daarom steeds raad aan een vakman of aan de BENOvatiecoach.

STAP 5: DE TECHNIEKEN

Wens je jouw energiefactuur nog te verlagen? Pak dan de technieken (verwarming, verlichting, verluchting, warm warm, ventilatie) van je woning aan. Door resoluut te kiezen voor duurzaam en hernieuwbare energie draag je nog meer bij tot een energiezuinige woning.

 

Dus wens je te BENOveren? Pak het dan meteen goed aan. Hulp nodig? Schakel onze BENOvatiecoach in. Hij staat klaar om jouw traject te begeleiden.

pinterest youtube instagram shop auction