Menu contact
Gratis ophaling: 09 377 77 74
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Bezoek onze nieuwe website
Meer over deze Kringwinkel

Wat kan ik geven?

Alvast bedankt dat je aan De Kringwinkel denkt! Jij geeft gratis, maar niet voor niets. Met je gift help je het milieu én steun je sociale tewerkstelling in eigen regio. De Kringwinkels zijn blij met alles wat nog herbruikbaar is. Kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen. Het is welkom. Met beschadigde, gescheurde, vuile, versleten of onvolledige dingen ga je beter naar het recyclage- of containerpark. 

Uitzondering voor elektro en fietsen

Elektro en fietsen mag je altijd brengen. Ook als deze beschadigd of in slechte staat zijn. De Kringwinkels zijn inzamelpunten voor Recupel en zorgen voor milieuvriendelijke recyclage van afgedankte elektro. Bovendien hebben de meeste Kringwinkels een herstelatelier waar apparaten en fietsen een opknapbeurt krijgen en medewerkers een vak leren.

Dit mogen/kunnen we niet aanvaarden

Bepaalde producten mogen Kringwinkels bij wet niet aanvaarden, ophalen en/of verkopen:

- omdat ze mogelijks onveilig of ongezond zijn bv. wapens, motorvoertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, … maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum

- ter bescherming van bedreigde diersoorten bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels

- ter bescherming van de privacy, intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten bv. gekopieerde video’s en audiocassetten, namaakproducten

Klik hier voor onze complete lijst en de adressen van het recyclagepark in jouw buurt.

Bedankt!

Handig om weten: bij gratis ophaling, vragen we dat alle goederen op het gelijkvloers klaar staan en dat grote stukken (wandkasten, bedden, ...) gedemonteerd zijn. Leuk dat je aan ons denkt om jouw spullen een nieuw leven te geven. Bedankt!

youtube instagram