Menu
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Kringwinkels zamelen slaapzakken in voor daklozen

 Kringwinkels zamelen slaapzakken in voor daklozen

Door het koude weer van de afgelopen weken staat de daklozenopvang in Antwerpen nu al stand-by om mensen op te vangen. Normaal openen ze pas op 1 december maar dit jaar kwam de koude al vroeger. In die koude is er één ding dat er altijd tekort komt: slaapzakken. Daarom slaan De Kringwinkel Antwerpen en CAW de handen in elkaar voor een grootschalige inzamelactie van slaapzakken. Helpt u hen mee?

Voor het derde jaar op rij zamelt De Kringwinkel Antwerpen slaapzakken in voor daklozen. “Deze actie ligt in de lijn van onze sociale doelstelling. Ook wij hebben medewerkers die vroeger op straat geleefd hebben.” vertelt Louise Vrints, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen. “Als we dan gevraagd worden om te helpen doen we dat met plezier!” gaat ze verder.

Dit jaar worden de slaapzakken overhandigd aan het dagcentrum De Vaart van CAW Antwerpen. De Vaart is een inloopcentrum voor daklozen gelegen in het centrum van Antwerpen. Tijdens de koude wintermaanden komen er dagelijks meer dan 100 bezoekers langs die een warme plek zoeken of een helpende hand nodig hebben en elke maand zien ze nieuwe gezichten verschijnen.

"We werken nauw samen met Stad Antwerpen om iedereen toe te leiden naar nachtopvang, maar veel bezoekers slapen door omstandigheden nog altijd in slechte omstandigheden ergens in de stad. Slaapzakken blijven dus heel erg nodig." vertelt Geert Rombouts, coördinator De Vaart.

Er zijn dus veel slaapzakken nodig. Daarom zamelen de negen Kringwinkels in Antwerpen een maand lang slaapzakken in om De Vaart te ondersteunen. Ze doen dan ook een warme oproep om hen daarbij te helpen. Je kan slaapzakken binnenbrengen in één van de negen Kringwinkels, of ze worden gratis bij jou thuis opgehaald na een telefonische afspraak. Op donderdag 19 december, vlak voor kerst, worden de slaapzakken overhandigd aan de daklozen. Zo draagt iedereen bij aan een warme kerst voor de daklozen.

Blijf op de hoogte via het facebookevent.

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction