Menu
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Kom naar de Retrodag!
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
De Kringwinkel Antwerpen blijft ook in 2019 groeien

Antwerpen, 16 januari 2020 

De Kringwinkel Antwerpen blijft ook in 2019 groeien

Tweedehands is hip, en dat bewijst De Kringwinkel Antwerpen. Want ook in 2019 blijven ze groeien. Zo kregen ze vorig jaar 12% meer klanten over de vloer en verkochten ze ook 16% meer goederen dan in 2018. Er werden ook 10% meer goederen gedoneerd aan De Kringwinkel Antwerpen. “Het is echt geweldig, elk jaar kunnen we meer mensen overtuigen om samen met ons meer te hergebruiken en zo bij te dragen aan het milieu!” zegt Louise Vrints, Communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen. 

 

Voor de Antwerpse Kringwinkel was 2019 weer een succesvol jaar. Ze zamelden in totaal bijna 10 miljoen kg (of 10.000 ton) goederen in. 650.000 klanten hebben spullen gekocht in de verschillende Kringwinkels in Antwerpen en omstreken. Die klanten kochten vooral huisraad en kleding. Zo ging er in de 10 winkels bijna 250 ton kleding over de toonbanken. In mei openden ze zelfs een nieuwe kledingwinkel vlakbij de Meir. Ook werden er heel wat spullen hersteld. Zo zijn meer dan 2000 fietsen en bijna 30.000 elektronische toestellen hersteld en verkocht in 2019.

 

Top 5 meest verkochte goederen in 2019:

  1. Keuken artikelen
  2. Kleding
  3. Brocante en decoratie
  4. Boeken
  5. Sport en speelgoed

 

Maar De Kringwinkel bleef in 2019 ook aan haar sociale doelstelling werken. Zo kregen meer dan 60 mensen die het moeilijk hebben op de reguliere arbeidsmarkt een contract bij De Kringwinkel. Ook begonnen meer dan 30 langdurig werklozen een stagetraject in activerende arbeidszorg. “We zijn erg tevreden over deze resultaten. Door de stijgende verkopen in de winkels hebben we meer middelen om mensen te begeleiden in hun weg naar de reguliere arbeidsmarkt.” vertelt Louise.

 

Maar naast Kringwinkels groeiden ook de nevenactiviteiten van De Kringwinkel Antwerpen exponentieel. Zo werden er in 2019 bijna 4.500 stuks online geveild via uwkringding. Ook zijn er 1.500 planten verzorgd door de psychiatrische patiënten van het ZNA, die werden verkocht in De Kringwinkel in Borgerhout. Daarnaast kwamen er 625 personen of bedrijven inrichting huren voor hun feest bij de verhuurdienst. Ook werden er meer dan 900 inboedels volledig opgehaald door de inboedelservice.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Persinfo en interviews:

Louise Vrints

Marketing- en Communicatieverantwoordelijke

Sociale Werkplaats De Kringwinkel Antwerpen vzw

Deurnsebaan 52, 2170 Merksem

tel    03 217 25 10

gsm  0492 58 08 99

www.dekringwinkelantwerpen.be

 

Over De Kringwinkel Antwerpen:

De Kringwinkel, dat zijn 10 tweedehandswinkels (in Antwerpen, districten van Antwerpen, Brasschaat, Kapellen, en Schoten) en 1 webshop in de sociale economie in Antwerpen. Kringwinkels staan voor  Sociale tewerkstelling: onze producten hebben een verhaal, onze mensen ook. De Kringwinkel biedt een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 400 mensen die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt. Aandacht voor het milieu: De Kringwinkel haalt herbruikbare goederen op en verkoopt ze weer. Hierdoor komen ze niet op de afvalberg terecht. 

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction