Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Medewerkers van De Kringwinkel krijgen make-over

Antwerpen, februari 2020 

Medewerkers van De Kringwinkel krijgen styling om te solliciteren
Een goede sollicitatie start met zelfvertrouwen. En dat weet Sandra Dondeyne van Ensemble erg goed. Zij geeft een styling aan werkzoekenden om hen meer zelfvertrouwen te geven. En vandaag kwam ze langs bij De Kringwinkel in Schoten om de tijdelijke medewerkers een make-over te geven zodat ze klaargestoomd worden om te solliciteren. En dat allemaal met aandacht voor het milieu: want elke make-over is volledig in tweedehands kledij!


Tijdens haar werk als loopbaanconsulente ontmoet Sandra dagelijks vrouwen die hun zelfvertrouwen verliezen na de zoveelste teleurstellende sollicitatie. Daarom startte ze met Ensemble. “Door de restyling die we doen zie ik dat de dames opnieuw meer zelfvertrouwen hebben en ook durven solliciteren.” Vertelt ze. Ensemble is een project enkel voor vrouwen. “Het is zo gestart omdat ik gemerkt heb dat dit probleem vooral bij vrouwen voorkomt.” gaat ze verder.


De styling van Ensemble is ook een perfecte match met De Kringwinkel. “Als maatwerkbedrijf werken er bij ons veel mensen tijdelijk, om bepaalde skills te leren en met een intensieve begeleiding.” Vertelt Louise Vrints, communicatieverantwoordelijke van De Kringwinkel Antwerpen. “Het is onze taak om mee te zoeken naar opportuniteiten voor onze medewerkers om door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Een styling om te solliciteren past hier dus perfect binnen”, gaat ze verder.


En ook de duurzame visie hebben Ensemble en De Kringwinkel gemeen. Alle kleding die gebruikt wordt voor de restyling is namelijk tweedehands. “Ik vind het belangrijk dat we de vrouwen sensibiliseren dat een mooie outfit ook betaalbaar kan zijn als je kiest voor tweedehands.” Vertelt Sandra.

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction