Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Een nieuwe Kringwinkel in't stad!

Kringwinkel Centrum op komst 

Goed nieuws voor de fans van De Kringwinkel aan de Sint-Jorispoort in Antwerpen. Nog voor de zomer opent er een nieuwe stadwinkel in de Lange Koepoortstraat, in het pand waar vroeger de kledingwinkel Het Paleis gevestigd was.

In oktober 2020 sloot De Kringwinkel aan de Sint-Jorispoort definitief de deuren. In de oude winkel tussen de Nationale Bank en het Mechelseplein is nu een hotel met restaurant en congrescentrum in opbouw. 

Sinds de sluiting kregen we veel reacties van klanten die de winkel enorm missen. We zijn dan ook intensief op zoek gegaan naar een waardige vervanger. Het was geen gemakkelijke zoektocht, als non-profitorganisatie is het niet evident om een betaalbare locatie te vinden.

De zoektocht wierp zijn vruchten af, nog voor de zomer opent er een nieuwe Kringwinkel in de Lange Koepoortstraat. Een straat die sinds de heraanleg tot een woonerf enorm aan populariteit heeft gewonnen.

De locatie sluit ook perfect aan bij onze identiteit. We worden er omringd door duurzame en lokale initiatieven zoals Curated by Edo en Red Juliet, tweedehandswinkel Riot en de fietsenwerkplaats van Bike Project. We willen die dynamiek hier versterken met een nieuwe Kringwinkel.

Opening voor de zomer

Momenteel starten we met de inrichting van het pand en het klaarmaken van de winkel voor de opening. We gaan vooral de focus leggen op kleding, huisraad, interieur, kleine meubelen en elektro. De locatie zal een winkeloppervlakte krijgen van ongeveer 450 vierkante meter. Dat is wel kleiner dan onze vorige stadswinkel, we zullen dus efficiënt moeten omgaan met de beschikbare ruimte.

In afwachting kunnen jullie gerust verder winkelen in een van onze andere Antwerpse Kringwinkels.

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction