Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Studente lanceert modecollectie in Kringwinkel

Studente lanceert modecollectie in Kringwinkel

Studente Francesca Kitoko launcht op vrijdag 25 maart een tweedehands kledinglijn samen met De Kringwinkel Antwerpen en maatwerkbedrijf KUNNIG. In de collectie combineert Francesca geselecteerde tweedehandsitems van De Kringwinkel met gekleurde Afrikaanse stoffen. Het stikwerk gebeurde volledig in samenwerking met het naaiatelier van maatwerkbedrijf KUNNIG. De collectie is vanaf vrijdag te koop in De Kringwinkel aan het Nieuw Zuid in circuit en in De Kringwinkel aan de Meir

Kameni Fashion

De 22 jarige Francesca Kitoko (rechts op de foto) was al van kinds af gefascineerd door mode. “Stoffen uitknippen en met de hand naaien op een kledingstuk deed ik al als klein meisje.” Vertelt ze. Deze passie groeide uit tot haar eigen modelabel Kameni Fashion waar ze sinds 2016 actief mee bezig is naast haar haar marketingstudies.

Duurzame én sociale collectie

Omdat ze duurzaamheid belangrijk vindt voor haar modelabel contacteerde ze Louise Vrints van De Kringwinkel Antwerpen. “De kledingindustrie is één van de meeste vervuilende sectoren. Door de collectie te laten vertrekken vanuit een tweedehands aanbod zorgt Francesca voor een duurzaam alternatief.” Vertelt Louise van De Kringwinkel. Om het verhaal ook fair en sociaal te maken betrokken we ook nog het sociaal naaiatelier van KUNNIG in het verhaal. Zij verzorgden alle stikwerken in het maatwerkbedrijf onder toeziend oog van ontwerpster Francesca. “Met ons naai- en retoucheatelier in circuit willen we onze sociale werkplaats meer toegankelijk maken voor het grote publiek, deze samenwerking sloot daar naadloos bij aan.” vertelt Kurt de Worm van KUNNIG.

Launch event

Op vrijdag 25 maart wordt de collectie feestelijk uitgebracht met een late night shopping event in De Kringwinkel in circuit op het Nieuw Zuid in Antwerpen. Daar is iedereen welkom om met een drankje als eerste de collectie van 50 unieke stuks te komen bekijken en aankopen. Daarna zal de collectie verkocht worden in De Kringwinkel in circuit en De Kringwinkel aan de Meir. Meer info over het event vind je hier.

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction