Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Dag van de Kringwinkel
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Vrints-Kolsteren & Kringwinkel lanceren Re-Arrange collectie

Designduo Vrints-Kolsteren lanceert capsule collectie Re-Arrange met Kringwinkel


Op
donderdagavond 6 oktober lanceren we samen met Vrints-Kolsteren onze allereerste capsule collectie onder de naam Re-Arrange. Het wordt een exclusieve collectie van 200 tweedehands items uit Kringwinkel die gezeefdrukt werden met ontwerpen van het ontwerpbureau Vrints-Kolsteren. De items zullen verkocht worden in de allernieuwste Kringwinkel in de Lange Koepoortstraat in Antwerpen.   

Bloemen in de hoofdrol 

Voor het ontwerpen van deze collectie haalden Naomi Kolsteren en Vincent Vrints van Vrints-Kolsteren inspiratie uit hun publicatie Kado, een publicatie waarin ze een onderzoek doen naar ikebana, een Japanse kunstvorm van bloemschikken. In tegenstelling tot het Westen gaat het in deze vorm veel meer om de compositie dan de bloemen zelf. En zo werd de basis van Re-Arrange gelegd, een collectie die gaat over het herschikken van bloemen, het hergebruiken van kledingstukken en het opnieuw gebruiken van prints. Refererend naar het bloemenconcept kozen de partners ook om de fotoshoot door fotograaf Stig De Block in een bloemenweide te doen 


Tweehonderd unieke items
  

Voor de collectie hebben de ontwerpers de bloemen uit de Kado publicatie herschikt over speciaal geselecteerde kledingstukken van Kringwinkel. Alle tweehonderd items uit de collectie hebben daardoor een unieke zeefdruk. “Het is fijn om te zien hoe onze ontwerpen tot leven komen in de collectie,” vertelt Naomi Kolsteren. Voorlopig blijft het een exclusieve collectie maar we sluiten een nieuwe samenwerking niet uit 


Lancering in nieuwe Kringwinkel 

De lancering van deze nieuwe collectie zal feestelijk gebeuren op donderdagavond 6 oktober met een hapje en een drankje in de nieuwste Kringwinkel in de Lange Koepoortstraat 39. Iedereen is welkom om te komen shoppen, ook in de basiscollectie van Kringwinkel. De Re-Arrange collectie blijft nadien ook nog te koop in de winkel.  

Van huisstijl naar capsule collectie  

Het is niet de eerste keer dat we met Vrints-Kolsteren samenwerken. In juni lanceerde Kringwinkel een nieuwe huisstijl die door het bureau ontwikkeld werd. “Door de fijne samenwerking zijn we gaan kijken hoe we op andere manieren kunnen samenwerken.” vertelt Geraldine Cordie van Kringwinkel Antwerpen. “Aangezien Vrints-Kolsteren ook met Arte samenwerkt was de stap naar mode natuurlijk snel gezet.” gaat ze verder. Voor Vrints-Kolsteren heeft de samenwerking met Kringwinkel ook een grote meerwaarde: “Wij kopen bijna al onze eigen kleding ook tweedehands.” zegt Vincent Vrints van Vrints-Kolsteren. “Door deze samenwerking hopen we tweedehands naar een groter publiek te brengen.” gaat hij verder. 

Praktisch info: 

De collectie is vanaf donderdag 6 oktober te koop in Kringwinkel Centrum in de Lange Koepoortstraat nummer 39. De collectie wordt feestelijk gelanceerd met een late night shopping event. De prijzen van de collectie variëren tussen de 30 en €60 afhankelijk van het item. 

Lancering: donderdag 6 oktober om 18u00  

Credits fotoshoot: 
Fotograaf: Stig De Block 
Model: Joe Moïse 
Styling: Vincent Van Laeken 
Locatie: Ferm 

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction