Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Kilomeet in Deurne maakt plaats voor Eurodagen en Eurohoek


Kilomeet in Deurne maakt plaats voor Eurodagen en Eurohoek op’t Kiel

Na acht jaar sluit onze overstockwinkel onder de naam De Kilomeet, de deuren. Op donderdag 10 november 2022 krijgen bezoekers een laatste kans om de winkel te bezoeken. Als organisatie kiezen we ervoor om meer in te zetten op onze winkels.

Redenen van sluiting zijn divers 

De winkel bevond zich in de beginjaren op de Bredabaan in Merksem. Sinds mei 2017 konden klanten terecht op de Bisschoppenhoflaan in Deurne. De sluiting van de winkel heeft met verschillende elementen te maken. Het huurcontract zou op het einde van dit jaar ten einde lopen. Ook maakt de vzw Kringwinkel Antwerpen bewust de keuze om vanuit een marketingobjectief meer in te zetten op het merk Kringwinkel. Daarnaast is er ook een ethisch aspect verbonden aan de sluiting. “Als milieu organisatie vinden we het belangrijk dat spullen zoveel mogelijk lokaal hergebruikt worden. In Kringwinkel hebben we daar meer transparantie over dan in De Kilomeet, vandaar dat de focus op Kringwinkels een logische beslissing was.” vertelt Louise Vrints van vzw Kringwinkel Antwerpen.

Eurodagen als alternatief 

Hand in hand met deze plannen voor de sluiting werden in juli dit jaar de Eurodagen geïntroduceerd.  Elke laatste (volledige) week van de maand kunnen koopjesjagers in de Kringwinkels op zoek gaan naar textiel voor slechts één euro per stuk. Het plan is om op termijn de Eurodagen ook uit te bereiden naar andere productcategorieën zodat het een volwaardige koopjeshoek kan worden. Op die manier kan het cliënteel van De Kilomeet terecht in de verschillende Kringwinkels in en rond Antwerpen.

Eurohoek op ‘t Kiel

In Kringwinkel Kiel zal er een permanente Eurohoek geïnstalleerd worden. Want “op’t Kiel zijn het altijd Eurodagen” klinkt het. “In onze Kringwinkel in de Abdijstraat zien we dat de Eurodagen enorm goed aanslaan.” vertelt Louise Vrints van Kringwinkel. “Daarom besloten we de Eurodagen daar permanent te laten doorlopen als alternatief voor De Kilomeet.” Gaat ze verder. De opening van de Eurohoek in Kringwinkel Kiel (Abdijstraat 104) wordt voorzien op 19 november. Er zal gewerkt worden met vaste prijzen.

Medewerkers krijgen een nieuwe plek 

Het team van medewerkers van De Kilomeet geven aan de winkel enorm te zullen missen. “We zijn een sterk team dat heel graag samen werkt.” Klinkt het in de winkel. Voor elk van de medewerkers werd een persoonlijke oplossing gezocht binnen de organisatie. Zo zijn er een aantal medewerkers die tewerk gesteld worden in Kringwinkel Merksem, de inboedelservice en de verhuurdienst van Kringwinkel.

Persinfo en interviews:  

Louise Vrints  

Marketingdirecteur  

louise.vrints@dekringwinkelantwerpen.be  

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction