Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Kringwinkel zamelt 700 stuks winterkledij in voor CAW

Geef een warme winter

Voor het zesde jaar op rij slaan Kringwinkel en CAW Antwerpen de handen in elkaar tijdens de koude wintermaanden. Dit jaar zamelden ze naast slaapzakken en rugzakken ook warme kledij in. De spullen zullen warmte geven aan mensen die bij de nachtopvang van CAW Antwerpen langskomen.

Meer dan slaapzakken
In december lanceerden de Antwerpse Kringwinkels een oproep bij hun klanten om mee een “warme winter’ te geven. Naast slaapzakken en rugzakken zoals de voorbije jaren, vroegen ze nu ook naar warme kledij, zoals: mutsen, sjaals, handschoenen, dikke winterjassen, fleecetruien en thermische kledij.

Nachtopvang CAW
Samen met stad Antwerpen organiseert CAW Antwerpen op twee locaties in Antwerpen een nachtopvang. “In de opvang brengen dak-en thuislozen de nacht door. Ze kunnen er 's morgens en 's avonds een maaltijd krijgen en er zijn sanitaire voorzieningen. Daarnaast staan de hulpverleners van CAW klaar om alle vragen te beantwoorden en de bezoekers door te verwijzen naar passende hulp- en dienstverlening.” Legt Britt Verbruggen van CAW Antwerpen uit.

Groot succes
Ook dit jaar was de inzameling weer een succesverhaal. Zo werden er in totaal meer dan 700 stuks ingezameld. 350 stuks warme kledij, meer dan 300 accessoires (zoals mutsen, sjaals en handschoenen), zo’n 120 slaapzakken en 15 rugzakken.

“We zijn heel erg blij met het initiatief van Kringwinkel. De kledij werd nauwkeurig gesorteerd en afgeleverd op onze locatie. Dankzij het herhalende karakter van de actie, weten we dat we elk jaar op de warme spullen kunnen rekenen. En dat zorgt voor een extra laag warmte in onze nachtopvang!” Vertelt Britt Verbruggen.

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction