Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
POP-UP tweedehands kledingwinkel

For the love of LIFE

 Britt Van Marsenille (presentatie Factcheckers (één), Voor Hetzelfde Geld (één), De Madammen (Radio2),…) wilde graag een sociaal project uit de grond stampen. Na een lunch met Toon Haverals (Managing Partner LIFE), die ook op zoek was naar sociaal engagement vanuit zijn bedrijf, besloten ze samen de pop-up winkel FOR THE LOVE OF LIFE op te richten. 

Een sociaal economische tweedehands winkel. LIFE gaf een winkelpand ter beschikking in hartje Antwerpen. Contacten werden gelegd met Oxfam en Kringwinkel om duurzame kledij in de winkelrekken te hangen en om mee hun schouders te zetten onder dit project. De visuele identiteit van de winkel werd bedacht door Dries Otten. De Blikfabriek ging met hamers en verfborstels aan de slag. En samen met Emino gingen we op zoek naar enthousiastelingen om mee te helpen in de winkel.

Britt Van Marsenille: “Het is een win-win op alle vlakken! We pakken de textieloverschotten aan, mensen die het moeilijk hebben om een plekje te veroveren op de arbeidsmarkt kunnen bij ons in een veilige omgeving bijleren en de winst gaat naar de broodnodige projecten van Oxfam en Kringwinkel. En o ja, mijn eigen persoonlijke hart wordt vervuld. Dus het is een win-win….win situatie. Ik ben gigantisch trots op dit project.”

Collega's aan het woord

Fleurette: “Ik ben geopereerd aan beide knieën en kan niet lang staan. Een job vinden is erg moeilijk, maar ik wil niet de hele dag thuis in de zetel zitten. Het doet me goed dat ik hier zittend kan werken. Ik kan babbelen met mensen en de tijd gaat op die manier een beetje sneller.”

Sahra: “Ik woon enkele jaren in België. Nederlands is een moeilijke taal. Ik ben heel blij dat ik in de winkel mag werken en mensen kan helpen om zo mijn taal te verbeteren. Ik heb al in winkels gewerkt dus ik heb al een beetje ervaring.”

Projectontwikkelaar LIFE, kocht het pand met een rijke geschiedenis in de mode (voormalige ’t Meuleken) in het centrum van Antwerpen. Op termijn krijgt dit pand een andere invulling met horeca, retail, co-living en appartementen. Maar voor het zover is wil LIFE graag iets teruggeven aan de maatschappij.

Toon Haverals LIFE: “Wij zijn ervan overtuigd dat wij als project ontwikkelaar niet enkel de mogelijkheid, maar tevens de morele verantwoordelijkheid hebben om een positieve impact te realiseren op de maatschappij, en bij uitstek de levenskwaliteit van mensen.

In onze eigen sector doen we dit dmv de creatie van innovatieve concepten en projecten, echter met dit pand hadden we de unieke kans om eens buiten onze comfort zone te kleuren. Dit project tikt echt alle boxen van ons DNA aan: Caring, beauty, Identity & Cutting edge. Erg blij en fier dat we wederom een kleine steen kunnen verleggen in de rivier die het leven heet en een reeële impact kunnen hebben op het leven van mensen die het nodig hebben.”

Dit project realiseren zou onmogelijk zijn zonder alle partners. We sloegen de handen in elkaar en een bijzondere samenwerking kon beginnen. En kijk! Het is zover! ‘FOR THE LOVE OF LIFE’ opende 16 februari officieel de deuren. En of we trots zijn?!

 

Praktisch

For the love of LIFE
Kammenstraat 18-22
2000 Antwerpen

Openingsuren:
Maandag tem zaterdag
10u-18u

 

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction