Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Tijd om te ontspullen!

Tijd om te ontspullen

Of je nu je woonkamer aan het opruimen bent of je kasten gaat uitkuisen, zo’n schoonmaak geeft je altijd een goed gevoel. Om je een duwtje in de rug te geven organiseert Kringwinkel een geefcampagne. Alle spullen die je niet meer nodig hebt kan je bij ons doneren, en er iemand anders gelukkig mee maken.

Hoe begin je aan een lenteschoonmaak?

Het is belangrijk dat je je niet laat overdonderen door het werk. Start bijvoorbeeld eerst met wat lades uit te laden, wie weet vind je wel dat ene ding terug waar je al maanden naar op zoek was. Alle spullen die je niet meer kan gebruiken verdeel je in twee stapels, eentje voor de spullen die nog in goede staat zijn en eentje voor de spullen die kapot zijn. De kapotte spullen breng je binnen bij een containerpark bij jou in de buurt om te recycleren. De andere stapel daarentegen, die kun je best aan Kringwinkel schenken. Vergeet niet om tijdens het opruimen ook wat te ontspannen. Je kunt bijvoorbeeld na elke kast of ruimte een momentje van rust inlassen. Denk vooral aan hoe opgelucht je je gaat voelen als alles klaar is.

Toch moeite met bepalen wat weg mag, stel je dan de volgende vragen:

Hangt er een emotionele waarde aan het stuk vast?
Heb je het nog recent gebruikt of gedragen?
Is er nog een moment in de nabije toekomst wanneer het stuk van pas zou komen?
Kan ik het voor iets anders gebruiken?

Als je op al deze vragen nee hebt geantwoord, dan is het hoog tijd om ze binnen te brengen bij Kringwinkel.

Wat mag je allemaal weggeven?

Bij ons is zo goed als alles welkom! Van de oude potten en pannenset die je van je grootmoeder kreeg tot het speelgoed waar je kinderen te oud voor zijn geworden. Ook andere dingen zoals kledij, boeken … nemen we graag aan. Wat mag je wel of niet schenken?

Waar kan ik mijn spullen binnenbrengen?

Dat kan bij onze talloze geefpunten. Ontdek hier welk geefpunten er het dichtste bij jou in de buurt zijn. Geraak je niet tot daar, maak dan gebruik van onze gratis ophaaldienst.

Wist je dat…

Een lenteschoonmaak ook hartstikke goed is voor je mentale gezondheid. Een niet opgeruimd huis zorgt vaak voor veel stress en vermoeidheid. In een nette omgeving kan je veel beter nadenken en je concentreren, wat je een stuk gelukkiger maakt.

Doe dus zeker mee met onze geefactie!

Deel deze pagina:
Overzicht
pinterest youtube instagram auction