Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Nieuwe huisstijl
Meer over deze Kringwinkel

Onze Zomergasten

We verwelkomden elk jaar een aantal zomergasten, als versterking van ons team voor juli en augustus. We selecteerden mensen die omwille van verschillende redenen moeilijk aan werk geraakten. Dankzij twee maanden ervaring en begeleiding in De Kringwinkel kregen zij de kans om door te stromen naar een vaste job in het reguliere arbeidscircuit. In 2018 legden we hun ervaringen vast in leuke reportages. 

Aflevering 1

Om de zomerse drukte en vakantieperiode te overbruggen zoeken wij elke jaar een aantal zomergasten. Dit zijn mensen die omwille van verschillende redenen moeilijk aan werk geraken en bij ons een eerste werkervaring krijgen. Door deze twee maanden ervaring en begeleiding hopen wij dat ze kunnen doorstromen naar een vaste job in het reguliere arbeidscircuit. Ziad, Mohamad en Tharsini kwamen deze week aan bij De Kringwinkel. Ze zijn alvast heel gemotiveerd om ervoor te gaan!

Aflevering 2

Ziad vertelt hoe hij in België terecht is gekomen. Hij doet enorm zijn best om goed Nederlands te leren zodat hij snel geïntegreerd geraakt in België.

Hij wil erg graag tramchauffeur worden maar staat eigenlijk open voor elke uitdaging. Kan jij hem helpen? Neem dan contact met ons!

Aflevering 3

Tharsini heeft een lange weg afgelegd van Sri Lanka naar België. Hier voelt ze zich eindelijk veilig. Ze is klaar om hier een nieuw leven op te bouwen en wil het liefst van al zoveel mogelijk werken. Ze hoopt dat een cursus Nederlands en een eerste ervaring bij De Kringwinkel Antwerpen daarbij kunnen helpen. Wij hopen mee!

Aflevering 4

Mohamad kwam uit Syrië naar België om zijn familie te helpen. Nu werkt hij bij De Kringwinkel op de boekenafdeling in het centraal magazijn. Op het eind van de zomer gaat hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Helpen jullie hem mee in zijn zoektocht?

Aflevering 5

Ondertussen werken Onze Zomergasten juist één maand bij ons. Tijd om eens te evalueren. Werkbegeleider Jawad vertelt over hun vooruitgang. Er is maar één conclusie: ze zijn goed bezig!

Aflevering 6

Tharsini's droom is om kinderverzorgster te worden. Momenteel werkt ze al als vrijwilliger in een school in Deurne en past op de kinderen van haar broer om ervaring op te doen. Omdat ze hiervoor nog opleiding moet volgen wil ze in eerste instantie werken als poetshulp. Bij De Kringwinkel Antwerpen heeft ze daarvoor al een beetje ervaring opgedaan.

Aflevering 7

De laatste weken bij De Kringwinkel Antwerpen zijn begonnen voor Mohamad. Hij denkt steeds meer na over de mogelijkheden die hij heeft nadien. In Turkije heeft hij gewerkt als naaier en als kledingverkoper. Beide jobs zou hij hier in België met open armen aannemen. Deze week kon hij in één van de Kringwinkels alvast wat ervaring opdoen.

Aflevering 8

Ziad zijn werk bij De Kringwinkel zit er bijna op. Nadien wil hij graag als chauffeur of als verkoper aan de slag. Om zijn kansen op werk te vergroten is Ziad van plan om eerst een opleiding tot verkoper te volgen en zijn rijbewijs (opnieuw) te behalen. Wij hopen alvast dat zijn vrolijke karakter in zijn voordeel zal spelen tijdens zijn zoektocht!

pinterest youtube instagram auction