Menu
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

FIXT! Repair workshops

FIXT! Da's elke eerste zaterdag van de maand een portie REPAIR IT YOURSELF onder professionele begeleiding.

Goesting om jouw kledij zelf te repareren? Maar geen idee hoe er aan te beginnen? We've got your back!

Na de workshop neem je je gerepareerde kledij mee huiswaarts en ben je ook meteen gewapend met voldoende kennis & kunde om dit alles in de toekomst zelf te doen. 👊🏻

De workshops gaan door in de containers van Circuit - of bij mooi weer op het binnenplein van Plein Publiek.

Mee te brengen: kledij of textiel dat hersteld moet worden en vooral veel goesting om iets bij te leren.

Kostprijs (inclusief koffie/thee & koekjes) bedraagt €25, ter plaatse te betalen (cash/bancontact).

 

Eerstvolgende: FIXT! textiel op zaterdag 7 december van 12:00 tot 17:00

Hou uwen tote ni

Recente studies wijzen uit dat katoenen zakjes niet per se milieuvriendelijker zijn dan hun plastieken variant. Als je het waterverbruik als primaire indicator neemt om milieu-impact te meten ben je bijvoorbeeld beter af met een herbruikbaar plastieken exemplaar.

Anyway, wat in iedere studie naar voren komt is dat hergebruik key is. Dus: hoe intensiever en hoe frequenter je de zak gebruikt, hoe beter! Maar daar wringt nu net het schoentje. We worden tegenwoordig overspoeld met katoenen totebags: in winkels, tijdens events als goodiebag, als promomateriaal, … Daardoor heb ook jij ongetwijfeld een berg van dit soort zakjes in huis liggen!

Circuit x Plein Publiek organiseert gedurende heel de maand november een inzamelactie. Samen met jullie kiezen we nadien hoe we de ingezamelde zakken het best kunnen upcyclen! Een reuze hangmat waarin jij na een nachtje Plein Publiek in kan overnachten? Of liever een gigantisch pick-nick laken om samen de lente op te vieren?

Breng dus alle katoenen totebags die jij kan missen op dinsdag, woensdag, donderdag of zaterdag tussen 13:00 en 17:00 binnen bij Circuit en beslis mee!!

CIRCUIT in de buurt

circuit wil een lokale speler zijn die de buurt op circulair zuid samenbrengt. daarom organiseren we verschillende activiteiten om de buurtbewoners en -organisaties dichter bij elkaar te brengen. Bekijk hieronder het overzicht.

 

Op zaterdag 23 november is iedereen vanaf 14u welkom in Domitys (Léon Stynenstraat 40) voor een workshop hartverwamers maken met jeans.

Zaterdag 30 november organiseren we een repaircafé in circuit (d’herbouvillekaai 19). Hier kan je terrecht voor het herstellen van fietsen, elektro en textiel.

Op 7 december is iedereen welkom in de Jos Smolderenstraat ter hoogte van Bar Chel voor een gezellige kerstemarkt vanaf 14u.

Wil je graag meer weten over circuit? Kom dan op 10 december langs op onze informatieavond vanaf 20u in Domitys (Léon Stynenstraat 40).

Ook zaterdag 28 december staat er een leuke workshop op het programma. Kom meer voederbakjes maken met huisraad in circuit (d’herbouvillekaai 19).

 Circuit, ook op maat van je bedrijf!


Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap van lineair naar circulair denken? 

Dan neemt circuit je graag mee op sleeptouw voor een dag 'onderdompeling in de circulaire economie'! Aarzel niet en raadpleeg onze brochure voor een dag vol circulaire inspiratie bij Plein Publiek. 

Maak kennis met duurzame ondernemers, leer circulair denken vanuit de natuur (nature thinking) en timmer zelf een meubelstukje uit recup-materiaal. 

Volledige brochure kan je hier vinden.

pinterest youtube instagram auction