Menu contact Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Fout kerstcadeau gekregen? Ruil het op onze ruildag

Opnieuw gelukkige feestdagen met Kringwinkel Antwerpen

Het nieuwe jaar is al een tijdje ingezet. En alle eindejaarsfeestjes met vrienden en familie zijn (helaas) achter de rug. Tijdens deze feestjes werden er massaal cadeaus aan elkaar gegeven. Iedereen herkent wel het fenomeen wanneer je een cadeau moest openmaken en dacht: Wat in hemelsnaam is dit? Foute kerstcadeaus zijn nu eenmaal onvermijdelijk.

Deze cadeaus worden in heel veel gevallen in een donkere kast gestopt. Bij Kringwinkel Antwerpen zijn we van mening dat foute kerstcadeaus geen laag stof verdienen, maar wel een tweede leven. Want die lamp van je oma die jij 'ouderwets' vindt, kan als een leuk vintage item bestempeld worden door iemand anders.

Daarom organiseren we op zaterdag 14 januari een ruildag in circuit Antwerpen. Kom tussen 10.00 en 18.00 uur je fout kerstcadeau ruilen tegen een cadeau van iemand anders. Zo ga je alsnog naar huis met iets dat je écht leuk vindt. Samen zorgen we opnieuw voor gelukkige feestdagen. Andere plannen op 14 januari? Geen nood. Kringwinkel Antwerpen opent nog het hele jaar haar deuren en ontvangt je tweedehandsspullen met open armen.

Foute kerstcadeaus ruilen? Da's een positief verhaal!

Bij Kringwinkel staat duurzaamheid centraal. Door spullen een tweede leven te geven, dragen we zorg voor het milieu en maken we de afvalberg kleiner.

De eindejaarsfeesten zijn één van de drukste periodes van het jaar. Een tijd waarin we gezellig samen eten, cadeaus uitwisselen en mooie herinneringen maken. Maar vaak staan we niet stil bij de impact van de eindejaarsfeesten op het milieu.

Jaarlijks wordt er meer dan 3 miljoen ton extra restafval geproduceerd tijdens de eindejaarsfeesten. Dat komt neer op zo'n 115kg per gezin. Daarnaast geven we meer dan 700 miljoen euro uit aan ongewenste kerstcadeaus. Ruim 2 miljoen Belgen vinden tijdens de feestdagen een cadeau onder de kerstboom waarmee ze niet gelukkig zijn. Na de donkere kast belanden ze tijdens een jaarlijkse schoonmaak op de afvalberg.

Kies daarom dit jaar voor een duurzame kerst en ruil je foute kerstcadeaus op onze ruildag in circuit Antwerpen.

Samen maken we de afvalberg kleiner en zorgen we voor opnieuw gelukkige feestdagen. Zowel voor mens als milieu!

pinterest youtube instagram auction