Menu
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
De Retrodag, mis 'm niet!
Meer over deze Kringwinkel

Verhalen van klanten & medewerkers


 Wie zijn die fantastische mensen die elke dag al die spullen belangeloos aan De Kringwinkel geven, dankzij wie de Kringwinkels vol met die leuke spulletjes staan? Wij vatten post aan de ‚Geefpoort’ achteraan de Kringwinkel in de Kroonstraat (Borgerhout) en troffen daar de sympathieke en kwieke Marguerite aan.

Marguerite (56) geeft graag en veel aan De Kringwinkel

‚De Kringwinkel is gevaarlijk voor mij... en winkelen is en blijft ooh zo spannend (lacht)’

 Marguerite, bedankt aan De Kringwinkel te geven! Wat heb je bij?
‚Ik geef vandaag een doos met keukengerief: een retro keukenweegschaal, wat potjes, bestek en ook enkele kledingstukken...’

Geef je vaak aan De Kringwinkel, en waarom?
‚Ik ben hier echt kind aan huis. Ik kom geregeld langs. Ik ben van het principe: gooi niets weg dat stuk is - verdeel het opnieuw. Ik ben ook één van de vrijwilligers in de Ruilwinkel in Kapellen. 90% van alles wat ik thuis heb en gebruik komt van en gaat naar geef- en ruilwinkels.

Hoe is dat begonnen?
Enkele vriendinnen hebben mij erop gewezen dat "je anders kan leven" en ik was meteen verkocht! Enkele jaren geleden heb ik om gezondheidsredenen een gastric bypass ondergaan en moest ik al mijn kleding wegdoen. Pijnlijk dacht ik, want je gaat je toch hechten aan sommige spullen. Ben ik daarom materialistisch? Neen, dat denk ik niet. Maar ik had geen zin om fortuinen uit te geven... het leven gaat gewoon verder. Elke week heb ik iets anders aan en ik ben er erg blij mee.’

Ga je vaak kringwinkelen?
‚Ik passeer zeker wekelijks in éen van de Kringwinkels! Ik beleef daar telkens een enorm plezier aan. Het zijn gewoonweg mooie winkels, alle producten staan netjes bij elkaar - echt heel aangenaam "snuffelen". Kijk, mijn vriend heeft bijvoorbeeld last van zijn nek - en ik vond hier net twee speciale kussentjes waardoor hij zeker beter zal slapen. Nieuw vind je dat ten eerste erg moeilijk, en is het ook nog eens duur. Ik ben hier gesteld voor een paar euros, geweldig toch? Het zijn telkens unieke stuks allemaal. Echt, voor een prikje kan je hier je hele interieur pimpen. Mensen die thuis langs komen zeggen altijd "het is hier zo gezellig, waar heb je die spullen vandaan?"... Ik geef heel graag, maar kom ook altijd weer thuis met iets nieuws, al is het maar één stuk. Ja, de Kringwinkel is gevaarlijk voor mij... en winkelen is en blijft ooh zo spannend (lacht).’

 

Luc Bedeer is zeer tevreden over de Inboedelservice van De Kringwinkel Antwerpen!

 

"Ik wou u even zeggen dat we zeer tevreden zijn met de verhuis gisteren!
 
Alles verliep volgens plan: eerst was de ladderlift er en konden we de spullen die we bijhouden naar beneden doen. Zo gauw dat gebeurd was, was de kamion er ook.
 
Uw team was zeer enthousiast, zeer snel, niet bang om de handen uit de mouwen te steken, en nog grappig ook!
 
En uiteraard zijn we blij dat de spullen kunnen herbruikt worden.
 
Bedankt dus voor deze goeie service!"

Katelijn Gijsel (27) komt vaak winkelen in De Kringwinkel Antwerpen

"Spullen van De Kringwinkel zijn leuk, mooi, handig, betaalbaar én duurzaam. Ik koop er vooral echt praktische zaken; kasten, curver bakken, gereedschap, boeken, gezelschapsspelen... Maar af en toe ook leuke, grappige hebbedingetjes om cadeau te doen. Soms voelt winkel in De Kringwinkel als een schattentocht, op zoek naar juist datgene wat je zocht, en met de kans intussen allemaal leuke en mooie andere spulletjes te ontdekken.

Goederen geven aan De Kringwinkel is toch pure logica, als iets nog bruikbaar is gooi je het toch niet zomaar weg?! Daarbij ben ik ook voor minimalisering van ons overbodig bezit."

Liesbeth Vanormelingen (28) is een echte Kringwinkelfan

"Ik kan er altijd wel iets leuk op de kop tikken! Intussen komt zowat 70% van ons interieur en 99% van mijn handtassen van De Kringwinkel! Ik vind het een aangename winkel en vind er altijd wel iets dat me aanstaat: meubilair, handtassen, servies, boeken, lp's (moet ik nog doorgaan?)!

Spullen geven aan De Kringwinkel vind ik ook een goede keuze, iemand anders wordt er blij mee en je recycleert. Win-win!"

pinterest youtube instagram auction