Menu contact
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Kringshop
Meer over deze Kringwinkel

Wake up, Shake up, Start up

Een project in samenwerking met GoodPlanet Belgium, Junior Argonauts, Unizo, VUB studenten en het EcoHuis van Stad Antwerpen waarbij Vlaamse jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs bedenken ideeën voor een duurzamere textielsector.

Bij de aftrap krijgen alle 987 secundaire scholen in Vlaanderen een link naar een documentaire over de vervuilende textielsector. Zo worden ze uitgenodigd om mee te stappen in een traject rond circulair ondernemen. De leerlingen uit de 25 deelnemende klassen bezoeken eerst de afdeling textielverwerking van de Kringwinkel. Daarna brainstormen ze tijdens een GoodPlanet-workshop circulaire mode en textiel over mogelijke oplossingen voor de reststroom in de textielsector. Vervolgens werken de leerlingen in groepjes aan een eigen businessplan, begeleid door Junior Argonauts en Unizo. Ze kiezen hun eigen focus: materialen/grondstoffen ontginnen, onderdelen ontwikkelen, diensten aanbieden of zowel nieuwe als bestaande producten aanpassen aan het concept herbestemming.
Tot slot stellen ze hun ontwerpen voor aan het publiek. De geselecteerde voorstellen winnen een coaching traject: experts van Junior Argonauts begeleiden de leerlingen bij de uitwerking van hun ideeën en de oprichting van hun eigen start-up.
Meer info via:
pinterest youtube instagram auction