Menu
Gratis ophaling: 03 217 25 10
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Wie zijn wij?

Missie en visie 

De Kringwinkel, da's mensen en spullen een tweede kans geven! Wij werken hard aan een duurzame wereld. Door gebruikte spullen een tweede leven te geven, dragen we zorg voor het milieu én creëren we sociale tewerkstelling.

Een tweede kans voor mensen

Alle producten van De Kringwinkel hebben een verhaal, net als iedereen die bij ons in dienst is. De inkomsten uit onze verkoop gebruiken we om mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt een passende job te geven. Zo doen ze terug ervaring op en krijgen ze een toekomstperspectief.

Zo stellen we momenteel meer dan 400 mensen tewerk in Antwerpen. Ieder met een eigen traject en een aangepaste opleiding gaande van winkelmedewerkers, tot herstellers, chauffeurs en sorteerders.

 

Een tweede kans voor spullen

Tegelijk redden we zo een heleboel spullen van de afvalberg. Onze mensen ontvangen herbruikbare spullen of halen ze gratis op, sorteren of repareren ze en geven ze een mooi plaatsje in onze winkels.

Wat levert dit op? Heel veel. In totaal zorgen we in Antwerpen jaarlijks voor 3 milijoen kilo hergebruik, wat resulteert in 2,5 miljoen minder CO2 uitstoot.

pinterest youtube instagram auction