Menu
Gratis ophaling: 050 34 94 00
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Dag van De Kringwinkel groot succes!

Dag van De Kringwinkel was opnieuw een groot succes!


Enkele jaren geleden werd de derde zaterdag van oktober uitgeroepen tot ‘Dag van De Kringwinkel’.Vele mensen kennen intussen de weg naar de zes winkels van De Kringwinkel ’t rad. Ze schenken er hun herbruikbare spullen en gaan er op zoek naar betaalbare en originele huisraad, meubels of kledij. Zo verkleinen ze de afvalberg en besparen ze heel wat geld. Het belangrijkste doel van De Kringwinkel is echter om mensen die minder kansen krijgen op de reguliere arbeidsmarkt alsnog aan een job te helpen. Daarom stonden de verhalen van de 250 eigen medewerkers van De Kringwinkel ’t rad ditmaal centraal op de ‘Dag van De Kringwinkel’. Tijdens een unieke themaverkoop in elk van de winkels kregen klanten een hapje en een drankje aangeboden en vertelden de Kringmedewerkers hen waarom ze fier zijn op hun job.

80% van de Kringmedewerkers werkt in het kader van sociale tewerkstelling. Sociale tewerkstelling werd in het leven geroepen voor mensen die moeilijk werk vinden op de reguliere arbeidsmarkt. De redenen hiervoor zijn uiteenlopend: een langdurige ziekte, niet voldoende Nederlands spreken, armoede, een laag zelfbeeld, …. De Kringwinkel geeft hen een opleiding op maat en de kans om werkervaring op te doen. Zo kunnen ze niet alleen genieten van een regelmatig inkomen, maar ook van sociale contacten en krijgen ze de kans om hun talenten te ontwikkelen. Daardoor maken ze meer kans om door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Bovendien levert elke job in de sociale tewerkstelling op jaarbasis een nettowinst van €12.228 aan de maatschappij op. Iemand die werkt, heeft immers geen werkloosheidsuitkering nodig. En op die manier worden ook hun maatschappelijk isolement en de spiraal van generatie-armoede doorbroken, wat eveneens een positief effect heeft op hun fysieke en geestelijke gezondheid.

Een van de Kringmedewerkers is de 27jarige Mohammed. Hij is aan de slag in de meubelafdeling van De Kringwinkel van Sint-Andries bij Brugge. Drie jaar geleden is hij op de vlucht voor de oorlog in Irak naar België gekomen. Eerst werkte hij als vrijwilliger bij ‘Huizen van vrede’, een Brugse organisatie die woningen zoekt voor erkende vluchtelingen. Daarna is hij via het OCMW aan de slag gegaan bij De Kringwinkel. “Dankzij Lize en Filip, mijn collega’s, en dankzij de klanten die ik in de winkel ontmoet, kan ik dagelijks mijn Nederlands oefenen. Bovendien heb ik door mijn werk in de meubelafdeling leren klussen. Het is ook door mijn job dat ik mijn buren leer kennen, want ik kan met hen praten en ik help hen met boodschappen en kleine herstellingen. Dat geeft me een goed gevoel.”, aldus Mohammed.

In de zes winkels van De Kringwinkel ’t rad werden naar aanleiding van De Dag van de Kringwinkel speciale acties georganiseerd. Zo kon je in De Kringwinkel van Sint-Andries bij Brugge niet enkel kennismaken met Mohammed, maar ook genieten van wereldgebakjes, een filmvoorstelling en was er een uitgebreid aanbod aan etnische kunst. In De Kringwinkel in de Brugse Langestraat werd een themaverkoop ‘Bruine kroeg’ georganiseerd en werden in de gezellige cafetaria heerlijke koffie en gebak geserveerd. De winkel in Knokke-Heist pakte uit met een aanbod van retrospullen en bood daarbij ook de retroklassieker ‘tomatensoep met balletjes’ aan. In Blankenberge stond de verkoop dan weer in het thema ‘Shabby chic’ en werd iedere klant getrakteerd op koffie en krentenbrood. In Zedelgem werd brocante verkocht en werden er Luikse wafels aangeboden en in Beernem tenslotte blikte men al vooruit naar Halloween met een kopje pompoensoep en een griezelige themaverkoop.

Meer info: Tine Vandecasteele, communicatie verantwoordelijke De Kringwinkel ’t rad tine.vandecasteele@trad.be of 0474 34 25 01

Deel deze pagina:
Overzicht
youtube auction