Menu contact
Gratis ophaling: 050 34 94 00
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Info Covid-19
Meer over deze Kringwinkel

Aanloopfase

Kringloopcentrum Leefbaar Wonen vzw treedt sinds enkele jaren op als organisator Brugproject, dat in een nieuw jasje werd gestoken onder de noemer Aanloopfase. Schooljaar 2019-2020 was dan ook een kanteljaar met een nieuwe aanpak, intensieve samenwerking met scholen en partners, en het ontdekken van nieuwe werkplekken.

Binnen de Aanloopfase begeleidt Kringloopcentrum Leefbaar Wonen vzw jongeren uit het deeltijds onderwijs. Deze begeleiding gaat van 'het trainen van diverse arbeidsattitudes binnen groepsvorming' tot 'het inoefenen van die vaardigheden in het werkveld zelf'. Gedurende het volledige traject worden de jongeren nauw opgevolgd met de ruimte om te groeien.

Tijdens het schooljaar 2019-2020 heeft Kringloopcentrum Leefbaar Wonen vzw 49 trajecten binnen Aanloopfase Vorming en 10 trajecten binnen Aanloopfase Werkervaring kunnen realiseren. Dit werd mede mogelijk gemaakt dankzij subsidiëring van ESF en inhoudelijke ondersteuning van het Departement Onderwijs. ESf subsidieerde dit project ten belope van 44 146,57 euro voor Aanloopfase Vorming en 2 310,58 euro voor Aanloopfase Werkervaring.

youtube instagram auction