Menu contact
Gratis ophaling: 053 78 61 73
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Inzamelactie Oekraïne
17/03/2022 - 31/05/2022

Inzamelactie Oekraïne x De Kringwinkel Stroom

Basisgoederen voor iedereen

De vlucht van duizenden mensen uit Oekraïne doet ook in onze regio de vraag naar hulpverlening voor vluchtelingen toenemen.

Materiele hulpverlening in noodsituaties is één van de belangrijke functies van De Kringwinkel. Wij werken hiervoor reeds jaren samen met verschillende OCMW's uit onze regio. Vluchtelingen (ongeacht hun land van herkomst) maar ook andere mensen in nood kunnen na doorverwijzing via het OCMW bij ons een bed, warme kledij en andere basisgoederen aanschaffen.

Deze manier van werken is vertrouwd binnen onze organisatie en heeft als voordeel dat de persoon in nood precies dat kan kiezen wat hij nodig heeft.

Tekort aan basisgoederen

Op dit ogenblik is de vraag naar bepaalde basisgoederen zeer groot. Specifiek:

  • Bedden (1persoons, 2persoons, stapelbed, kinder-/babybed)
  • Lattenbodems
  • Tafels
  • Stoelen
  • Potten 
  • Servies
  • Bestek

 

Vandaar een oproep om zo veel mogelijk van dergelijke basisgoederen binnen te brengen. Hoe groter onze voorraad, hoe meer mensen wij kunnen verder helpen.

Geefpunten

Je kan voor het brengen van goederen terecht in al onze winkels tijdens de openingsuren. We hopen samen met jullie massaal in te zamelen om zoveel mogelijk vluchtelingen te helpen. Alle ingezameld materiaal dat niet rechtstreeks terecht komt bij deze mensen in nood, zullen wij gebruiken om verder te investeren in onze andere doelstellingen: sociale tewerkstelling en lokaal hergebruik.

Deel deze pagina:
Alle activiteiten van dit centrum
Naar het nationale overzicht
instagram