Menu contact
Gratis ophaling: 053 78 61 73
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Collab KMNI X STROOM
De Kringwinkel Stroom - Aalst (Vrijheidstraat)
Vrijheidstraat 27-29
9300 Aalst
Einfo@dekringwinkelstroom.be
www.dekringwinkelstroom.be
30/09/2021-30/10/2021

Francesca Kitoko, 21 jaar (!), experimenteert van kleins af aan met typisch Afrikaanse stoffen. Deze student-zelfstandige combineert no-label kledij met prachtig gekleurde stoffen, een knipoog naar haar Afrikaanse roots. Naast marketingstudies startte ze het voorbije coronajaar als ondernemer met de lancering van haar eigen modelabel Kameni fashion. Deze bezige bij werd niet voor niets in 2021 in de kijker gezet in de Ondernemers Award reeks ‘#Aalstersekweek’.

KMNI X STROOM = fair fashion

De ecologische voetafdruk van de kledingindustrie is gigantisch. Voor het maken van 1 jeansbroek is maar liefst 8000 liter water nodig. En ook op sociaal vlak worden kleren nog te vaak in bedroevende arbeidsomstandigheden gemaakt. We zijn het dus aan onszelf en de planeet verplicht om de levensduur van kledij maximaal te verlengen. Met andere woorden, tweedehands, eerste keus!  De Kringwinkel en Francesca sloegen daarom de handen in mekaar voor een bijzondere duurzame collectie van tweedehandskledij, gecombineerd met reststoffen van Afrikaanse kleermakers. Elk stuk is uniek, met de hand bewerkt, waarbij de lijn tussen mode en kunst wel heel klein wordt.

De zeer betaalbare maar beperkte collectie is te koop vanaf vrijdag 10/09 in De Kringwinkel Stroom Vrijheidstraat 27 en vanaf 9/09 online via #kamenifashion.

Deel deze pagina:
Alle activiteiten van dit centrum
Naar het nationale overzicht
instagram