Menu contact
Gratis ophaling: 053 78 61 73
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Dag van de Kringwinkel
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Tweedehands supermarkt in Erpe-Mere

Welkom in de tweedehands supermarkt van Erpe-Mere! 

Bij het inrichten van onze winkels streven wij naar maximaal hergebruik. In de nieuwe winkel in Erpe-Mere is die opdracht zeker geslaagd. Zelfs de rekken zijn tweedehands en gerecupereerd uit een vroegere supermarkt. Een meevaller want wij geloven sterk in het concept van een ‘tweedehands supermarkt’!

 

Tweedehands, eerste keus!

Een supermarkt is heel laagdrempelig, iedereen stapt er binnen zonder nadenken. Heb je iets nodig, een aardappelmesje, een bloempot en tafellaken? Je gaat naar de supermarkt. In een wereld waar grondstoffen schaars worden, streven wij ernaar om een natuurlijke reflex te kweken ‘eerst naar de tweedehands supermarkt gaan’. Vind je het daar niet, overweeg dan om iets nieuw te kopen. Tweedehands, eerste keus! We bieden ook alle productgroepen aan: huisraad, decoratie, boeken, speelgoed, kledij, meubels, elektro en fietsen, enkel voeding niet.

 

Inspireren met 2dehands

Saai of ongezellig zo een supermarkt? Zeker niet. Met de inrichting van onze winkels willen we ook inspireren. Aantonen hoe je door tweedehands materiaal op een andere manier te gebruiken, het een nieuw leven kan geven. In de broodschuiven liggen bij ons geen koffiekoeken maar wel kraakverse lakens en warme knuffels. Hoeden zijn lampen, riemen worden deuren, kaasplanken en skateboarden zijn nu rekjes waarop handtassen en schoenen staan. Overal in de winkel word je verrast door upcycling materiaal.

 

Medewerkers in de kijker

Alles wat in de winkel staat is door ontzettend veel handen gegaan. Het is opgehaald, gesorteerd, gecontroleerd, netjes gemaakt, geprijsd… We zetten dit extra in de kijker met mooie portretten van de medewerkers achter de schermen. In totaal werken bij Stroom vzw meer dan 90 mensen die door omstandigheden moeilijk werk vinden op de gewone arbeidsmarkt. Ze doen werkervaring op, leren sociale vaardigheden en oefenen het Nederlands.  Elk van hen heeft bijgedragen aan dit eindresultaat.  We hopen door de inrichting en uitstraling van onze winkels elke medewerker trots te maken om voor onze organisatie te werken. Wij zijn alvast bijzonder trots op wat elk van hen hier mogelijk heeft gemaakt!

Praktische winkelinfo 

Artikel NWS VRT 

Deel deze pagina:
Overzicht
instagram