Menu contact
Gratis ophaling: 053 78 61 73
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Dag van de Kringwinkel
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Bezoek Virginius Sinkevicius, Europees commissaris Milieu
 
 
 

Fier op ons team!  

“De manier waarop textiel wordt gerecycleerd door De Kringwinkel Stroom, daar kan heel Europa een voorbeeld aan nemen." Dat was de conclusie van Virginius Sinkevicius, Europees commissaris voor Milieu, na zijn bezoek aan Stroom vzw op 13 april.

>  TV-Oost vatte het bezoek mooi samen in onderstaande reportage

Het bezoek kaderde in het Europese actieplan voor de circulaire economie. De Europese Commissie heeft een voorstel gepresenteerd om producten gemakkelijker te repareren en te recycleren, alsook een EU-strategie voor duurzaam en circulair textiel. En de missie van De Kringwinkels sluit daar heel mooi bij aan.

De circulaire economie is beter voor onze planeet, bespaart ons geld én maakt ons minder afhankelijk van hulpbronnen. Op 30 maart 2022 presenteerde de Europese Commissie, als onderdeel van de Europese Green Deal, een pakket voorstellen om van duurzaamheid de Europese norm te maken. Ze presenteerde met name een nieuwe EU-strategie voor duurzame en circulaire textielproducten, die kortstondige mode wil bestrijden, textielafval terugdringen en vernietiging van onverkochte textielproducten wil tegengaan. De strategie moet er ook voor zorgen dat sociale rechten worden gerespecteerd in het textielproductieproces.

Textielconsumptie in Europa heeft na voedsel, huisvesting en vervoer, de grootste impact op het milieu en de klimaatverandering. De textielsector is ook de op twee na grootste verbruiker van water en land, en de op vier na grootste verbruiker van primaire grondstoffen.


Deel deze pagina:
Overzicht
instagram