Menu contact
Gratis ophaling: 055 38 58 78
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

ONTSTAAN

De Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen is ontstaan uit de fusie van 2 onafhankelijk kringloopcentrum, 't Vierkant en De Kringwinkel Vlaamse Ardennen.

Beide centra zijn reeds jaren een gevestigde waarde in de streek en gekend als een kwaliteitsvolle sociale organisatie met belangrijke doelstellingen inzake tewerkstelling, verminderen van de afvalberg door een aanbod van 2dehandsgoederen en de verkoop van deze goederen aan een democratische prijzen. Bovendien is het centrum 't Vierkant erkend bijkomende erkend als ophaler en hersteller van afgedankt electro door Recupel en door Eandis als energiescanbedrijf.

Om de duurzaamheid in de regio van Zuid-Oost-Vlaanderen nog meer en beter te garanderen en om ruimere doelstellingen van armoedebestrijding na te streven werd in 2019 dan ook beslist om de afzonderlijke troeven van beide organisaties te verenigen in de ruimere fusieorganisatie De Kringwinkel Zuid-Oost-Vlaanderen. De fusie is volledig van start gegaan op 01/01/2020.

Het nieuwe kringwinkelcentrum heeft 7 winkels: Geraardsbergen, Herzele, Liedekerke, Ninove, Oudenaarde, Ronse en Zottegem. Het verzorgingsgebied, het gebied waarbinnen het nieuwe centrum actief is, strekt zich uit over een toaal van 20 gemeentes en als maatwerkbedrijf beschikt het centrum over +/- 80 medewerkers. Verder zijn er ook tewerkstellingsverbanden in een variabel statuut, arbeidszorg, vrijwilligers,..

auction