Menu contact
Gratis ophaling: 055 38 58 78
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Stralen van meubelen

Hoe en wat stralen we? 

Onze klanten kunnen ervoor kiezen om een meubel te laten stralen. Dat kan bij aankoop van een meubel uit onze winkel. Anderzijds is het ook mogelijk om zelf een meubel aan te brengen die je bij ons wil laten stralen. Het meubel wordt dan door u gebracht of door ons opgehaald.


In de eerste plaats kijkt ons gespecialiseerd personeel na of het meubel in aanmerking komt om te stralen want niet alle houtsoorten laten toe om op die manier behandeld te worden. Denk maar aan gelamineerde vezelplaat, fineer of zeer zachte houtsoorten. In het laatste geval is het veelal onmogelijk om het meubel te stralen zonder het te beschadigen. Of de nerven van het hout worden veel dieper uitgehaald waardoor het resultaat vaak onherroepelijk tegenvalt.


Vervolgens wordt er een prijsofferte opgemaakt. Wij gaan immers pas over tot het stralen als de klant akkoord met de prijsofferte.


Technische achtergrond 

Om onze meubelen te stralen maken wij gebruik van de korrel ‘Garnet’. We kozen voor deze korrel omwille van zijn toepassing maar vooral met het oog op milieu.


Garnet is een korrel die vaak gebruikt wordt voor het verwijderen van lakken en vuil van hout. Het is een natuurlijk voorkomend mineraal en behoort tot de groep van de garnet gesteenten. De korrels zijn monokristallijne, ongebroken korrels van onregelmatige vormen en natuurlijk afgeschuinde randen.

Garnet veroorzaakt geen gevaar voor gezondheid en mileu. Het is chemisch inert en bevat geen vrij kwarts.

Enkele voorbeelden ‘voor’ en ‘na’

Omdat iedereen graag weet over wat we spreken kunnen we het resultaat van het stralen best illustreren met enkele ‘voor-en-na’ foto’s.

instagram auction