Menu
Gratis ophaling: 014 44 20 40
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Dag van De Kringwinkel 19/10
Meer over deze Kringwinkel

Textielsortering

Al het ingezamelde textiel komt samen in het centrale textiel-sorteercentrum in het magazijn van De Kringwinkel WEB in Turnhout.

Onze medewerkers sorteren al het slechte textiel uit en verwerken het als afval. Kledij die te slecht is van kwaliteit voor de winkel, maar te goed als afval, wordt verder verkocht om lompen en andere van te maken, of wordt gerecycleerd door andere organisaties.

 
Al het ingezamelde textiel komt samen in het centrale textiel-sorteercentrum in het magazijn van De Kringwinkel WEB in Turnhout.

Textiel dat geschikt is voor de winkels wordt naar onze vijf winkels verdeeld en op aparte rekken gehangen. Onze medewerkers prijzen het dan nog (in de winkels) en beschermen het tegen diefstal door middel van een nopper.

Textiel voor speciale winkelacties (zoals Retrobeurs of Carnaval) wordt apart gehouden. Wintergerei wordt in de zomer apart gehouden en omgekeerd. Wanneer een nieuw seizoen start of een andere actie in de winkel komt, wordt ook dit textiel winkelklaar gemaakt.

Handig om weten is dat tweedehands merkkledij naar onze 2 tweedehands kledingwinkels gaat: La Ganga en La Segunda. Deze kledij is meestal ook iets duurder geprijsd.

instagram