Menu contact
Gratis ophaling: 09 224 07 15
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
Bataia x Kringwinkel: opnieuw geluk voor wielerkledij

Kwalitatieve wielerkledij in Kringwinkel Getouwstraat

Vanaf vrijdag 24 februari vind je in Kringwinkel Getouwstraat kwalitatieve wielerkledij die de Gentse fietsenwinkel Bataia inzamelde.

Kringwinkel Ateljee en Bataia sloegen de handen in elkaar om duurzaamheid te promoten en om kwaliteitsvolle wielerkledij voor iedereen toegankelijk te maken.

“Wielerkledij wordt vaak na slechts een jaar als passé ervaren en blijft in de kast hangen. Er zijn heel wat mensen die maar al te blij zouden zijn om deze kledij te gebruiken. De wielersport kan duurzaamheid hoger in het vaandel dragen door deze spullen een tweede leven te geven.”, zegt Lucas Vermeire van Bataia.

“Wij lanceerden een oproep om herbruikbare wielerkledij op 3 zaterdagen in onze fietsenwinkel binnen te brengen. Ateljee stond daarbij in voor de verwerking van de ingezamelde goederen en de verkoop ervan.”.

Meer dan 175 kg fietskledij ingezameld

De inzamelactie was een groot succes.

“We kregen maar liefst 175 kg wielerkledij via Bataia. Onze medewerkers hebben dit zorgvuldig gesorteerd en meer dan 95% is daadwerkelijk herbruikbaar.”, zegt Geert Deruyck, woordvoerder van Ateljee.

“Er zit kledij tussen van leden van lokale wielerclubs met bedrukking van die club. Daarnaast zitten er ook merken tussen zoals Bioracer, Gore, Castelli, en Rapha. Nieuw kost dit al snel respectievelijk 60,00 en 80,00 euro. Wij bieden de shirts en de broekjes te koop aan tussen 5,00 en 7,50 euro. Er zit zowel vrouwen- als herenkledij bij.”, aldus Geert.

Deel deze pagina:
Overzicht
youtube instagram auction