Menu contact
Gratis ophaling: 0800 200 80
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
De Kringwinkel
Een sfeervol kot, met een klein budget

Hoe krijg je een sfeervol kot met een klein budget?

Je hebt oma's zolder al geplunderd voor de nodige meubels, maar daarmee heb je nog geen sfeervol kot.
Hieronder 3 sfeermakers voor studenten met een beperkt budget.

Creëer sfeer met licht.

Probleem nummer één op veel koten: vreselijke tl-verlichting.

Je ziet er niet alleen verschrikkelijk uit in dat licht, het is ook niet echt aangenaam. Ga daar ook niet te licht over. Zorg allereerst voor een degelijke bureaulamp om je ogen niet te vermoeien tijdens die lange studeernachten. Daarnaast is het ook belangrijk een (staande) lamp (groot of klein) aan te schaffen die zacht licht de ruimte instuurt voor ontspanningsmomenten. Deze noodzakelijke investering hoeft je ook helemaal niet veel te kosten: in de Kringwinkel vind je genoeg afgedankte hippe exemplaren die nog perfect werken.

De Kringwinkel
Een sfeervol kot met een klein budget
De Kringwinkel
Een sfeervol kot met een klein budget

Originele glazen

Organiseer je een kotfeestje en heb je glazen te kort, dan heb je 2 twee opties: of je gaat voor plastic feestbekers (geen afwas, maar slecht voor het milieu, op lange termijn dure aankoop en weinig aangenaam om uit te drinken), of je brengt een bezoek aan de Kringwinkel en komt terug met de meest diverse glazen voor de totale prijs van twee pakken feestbekers.

Want wie al eens op de serviesafdeling van de Kringwinkel ging kijken, weet dat je daar niet alleen vrolijke mokken en vintage wijnglazen vindt, maar ook cocktailglazen en heel wat bierglazen. Zo moet je die ook al niet meer gaan stelen bij de studentecafés. En wat moet je met al die glazen als je slechts één (weliswaar belangrijke) persoon op bezoek hebt? Simpel, dan combineer je ze met een zak theelichtjes om sfeer te scheppen.

Maak je eigen zitplaatsen

Je wilt een spelletjesavond organiseren, maar noch een idee waar het spelbord te plaatsen, noch waar de gasten? Ga zelf creatief aan de slag. Transformeer een oude wastrommel of reiskoffer tot een cool en zalig zittend zeteltje en tover een oude krat om tot een hippe en trendy salontafel.

Op pinterest vind je heel wat ideeën.
In de Kringwinkel het materiaal!

De Kringwinkel
Een sfeervol kot met een klein budget