Menu
Sociale tewerkstelling

De Kringwinkel, werken aan tewerkstelling


Alle producten van De Kringwinkel hebben een eigen verhaal, net zoals iedereen die bij ons in dienst is.

 

80% van de Kringmedewerkers werkt in het kader van sociale tewerkstelling. Om uiteenlopende redenen – een langdurige ziekte, armoede … - vonden deze collega’s moeilijk hun plaatsje op de gewone arbeidsmarkt. Via De Kringwinkel krijgen ze de kans om werkervaring op te doen en zo eventueel door te stromen naar andere jobs.

 

Alle winst die we halen uit de verkoop van onze spullen, investeren we heel graag in onze medewerkers. We zoeken een job die bij hen past en die hen drijft. Want wij geloven dat inzetten op talenten de beste manier is om medewerkers én de maatschappij te doen groeien.

 

Een sociale werkplaats is niet enkel voordelig voor de medewerkers. SST, de koepel van de sociale werkplaatsen, berekende dat elke job in de sociale tewerkstelling op jaarbasis een nettowinst van maar liefst €12 228 aan de maatschappij oplevert. Wie kringt, die wint dus!

 

Naar aanleiding van de Dag van De Kringwinkel willen we onze Kringmedewerkers zelf aan het woord laten. Wat zijn hun verhalen, hun passies, hun dromen?

Leer Kringmedewerkers van een andere kant kennen.
pinterest youtube instagram shop auction