Menu
Meer over De Kringwinkel
Nieuws
Fair Fashion swingt in De Kringwinkel!

Fair Fashion swingt in De Kringwinkel!

Een T-shirt voor € 0,69, een partytop voor € 3,99 en een feestjurkje voor € 4,95? Deze kunnen niet eerlijk in de winkel terecht zijn gekomen. Er worden wereldwijd 100 miljard kleren geproduceerd per jaar en elke dag worden zo’n 30 miljoen mensen uitgebuit om ons aan te kleden. Daarnaast heeft de textielproductie een grote impact op onze planeet. Om bv een T-shirt te maken heb je zo’n 2700 liter water nodig. Steeds meer merken kiezen ervoor om hun kleding te produceren met respect voor de makers en de wereld om ons heen.

Het is een goed punt dat steeds meer merken groenere kleding ontwikkelen, maar tweedehands kopen blijft de beste oplossing. Een kledingstuk is pas duurzaam en fair als het niet meer geproduceerd wordt” vindt Sarah Vandoorne, journaliste in fair fashion.

"De Kringwinkel stimuleert niet alleen hergebruik, we geven mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt ook een passende job. Zo doen ze terug ervaring op en krijgen terug ze een toekomstperspectief. Dit is waar fair fashion echt voor staat” vult Eva Verraes, directeur van HERW!N, de koepel van de Kringwinkels, aan. 

Daarom zetten De Kringwinkels in november fair fashion in de kijker met enkele interessante blogs en tips, een voorstelling van onze Kringwinkelmodellen en een leuke wedstrijd. Want nergens swingt Fair Fashion beter dan in De Kringwinkel! Samen met Boeren en Buren #goedetengoeddoen en Ecover.

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction