Menu
Dag van de Kringwinkel
Meer over De Kringwinkel
Nieuws
De Kringwinkel trakteert 12 fans op styling en fotoshoot

De Kringwinkel trakteert 12 fans op gratis styling en fotoshoot

Foto: Iwein De Keyzer

De textielproductie heeft een grote impact op onze planeet. Bovendien worden dagelijks zo'n 30 miljoen mensen uitgebuit om ons te kleden. Een kledingstuk is pas duurzaam en fair als het niet meer geproduceerd wordt. Tweedehands kopen blijft dus de beste oplossing. Daarom zet De Kringwinkel in november Fair fashion in the picture met enkele interessante blogs en tips en met onze kersverse  Kringwinkelmodellen. Want nergens swingt Fair Fashion beter dan in De Kringwinkel! 

Thriften op insta

Thriften* bij De Kringwinkel rules! Kleine prijzen, prachtige verborgen pareltjes, de hele beleving van snuisteren en scoren die je er gratis bij krijgt. Alleen weet nog niet iedereen dit. Met onze wedstrijd ‘Word jij ons nieuw #kringwinkelmodel?’ willen we hier verandering in brengen!

“Het viel ons op dat we, met zo weinig Instagramvolgers, toch al dagelijks getagd werden in foto’s met de meest trendy en originele outfits uit De Kringwinkel. Dit waren de echte trendsetters, die van thriften hun levensstijl hebben gemaakt en al langer dan vandaag weten dat je uit de rekken van de Kringwinkels echte topstukken kan plukken voor geen geld. En deze trendsetters wilden wij graag in the picture plaatsen.legt Karen Roose, social media manager bij De Kringwinkel, uit.

---

* Thrift betekent letterlijk spaarzaamheid. In het Engels heet een tweedehandswinkel daarom een thrift store. Het werkwoord thriften is intussen een synoniem geworden voor leuke stukken of outfits scoren in een tweedehands shop.

 

Word jij ons nieuw #kringwinkelmodel?

Via de wedstrijd riepen we onze fans op om hun favoriete Kringwinkel-outfit uit de kast te halen en een foto door te sturen. Maar liefst 120 fantastische, originele en coole inzendingen kregen we binnen op #kringwinkelmodel. “Een overdonderend succes, waar we niet op gerekend hadden. Geen makkelijke opdracht om hier een diverse selectie uit te maken,” glundert een tevreden Karen. Uiteindelijk werden 12 modellen geselecteerd en uitgenodigd voor een gratis styling en fotoshoot met professionele fotograaf!

Styliste Petra De Bruyn ging intussen aan de slag in het centraal magazijn van De Kringwinkel Stroom in Aalst om uit de binnengebrachte spullen een gevarieerde set van leuke outfits te selecteren. Elke stijl was vertegenwoordigd, zodat de Kringwinkelmodellen een outfit zouden kunnen samenstellen die hun eigen identiteit onderstreept. De fotoshoot met fotograaf Iwein De Keyzer vond plaats in de oude maar prachtige energiecentrale Zuidkaai in Aalst, een locatie die je zeker kent van Mijn Restaurant. Met behulp van een professionele make-up artieste en styliste zagen ze er stuk voor stuk hip, trendy en vooral zichzelf uit.

En wat vonden de modellen ervan?

Kringwinkelmodellen Phyllis en Daan

Daan:

“De fotoshoot heeft mij overtuigd van tweedehands! Ik wou zo graag een outfit meenemen naar huis omdat hij zo ‘dope’ was.” 

Kringwinkelmodel Shannen

Shannen:

Als modeliefhebster hou ik ervan om terug te gaan naar de roots van de huidige trends. Thriften is in bij de jongeren, als tegenreactie op het kapitalisme van de vorige generaties. We zijn bewuster bezig met het milieu en met duurzaam leven. In De Kringwinkel kan je allerlei unieke items onder één dak kopen. Van meubilair, boeken, LP's, coole lampen en huiswaar tot kleding. Bovendien is het fijn om te zien dat in De Kringwinkel elke werknemer zijn plek vindt en ook trots is op zijn/haar werk.”

#TweedehandsEersteKeus

Volg De Kringwinkel op Instagram: www.instagram.com/dekringwinkel/

 

Fotograaf: Iwein De Keyzer studio
Styling: Petra De Bruyn
Make-up: Jozefien Goedgezelschap en The Makeup Foundry by Thais
Outfits: thrifted at De Kringwinkel Stroom
Locatie: Zuidkaai Aalst

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction