Menu
Meer over De Kringwinkel
Nieuws
De Kringwinkels steken de lichtjes aan

De Kringwinkels steken de lichtjes aan

De Kringwinkel wordt in december de warmste winkel met verschillende solidariteitsacties voor goede doelen

Vorige week openden de meeste Kringwinkels en geefpunten opnieuw hun deuren. En tegelijk steken ze de lichtjes aan, niet alleen met kerstdecoratie, maar ook met verschillende solidariteitsacties om onze medewerkers, klanten en wie het moeilijker heeft in onze maatschappij een hart onder de riem te steken. 


Enkele voorbeelden van acties die in december worden georganiseerd:

  • Sint-Niklaas: De Kringwinkel Den Azalee schoot samen met een aantal andere organisaties én heel wat vrijwilligers in actie om zo'n 1.000 kinderen die het met minder moeten doen een gratis Sinterklaascadeau te bezorgen. Met het speelgoed dat mensen bij hen binnenbrachten toveren ze nu op zoveel kindergezichten een glimlach. 

 

  • Turnhout: De Kringwinkel WEB schenkt speelgoed aan kwetsbare gezinnen. Ten gevolge van de verplichte sluiting in november kon Kringwinkelcentrum WEB heel wat speelgoedartikelen niet verkopen tijdens de Sinterklaasperiode. Via OCMW’s, CAW’s en Welzijnsschakels wordt dit speelgoed geschonken aan kwetsbare gezinnen in de regio.

 

  • Aalst: De Kringwinkel Stroom stelt 100 pakketten samen met mooie kerstdecoratie (kerstballen, kerstboompjes, kerstmannen, kransen, verlichting …) die als sfeerbrenger geschonken worden aan wie het moeilijk heeft. De fietskoeriers van de Fietserij bezorgen de verrassingspakketten aan huis. Om de juiste mensen te bereiken, werken we samen met Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen vzw en Shelter in Aalst, en het Sociaal Huis in Erpe-Mere.

 

  • Mortsel: De Kringwinkel Opnieuw & Co werkt samen met Pak De Draad Op, een project ten voordele van de vzw ArmenTeKort. Een vzw die kansrijke en kansarme stadsgenoten met elkaar verbindt en kansarme mensen laat groeien. Vrijwilligers gebruiken wol die gedoneerd werd bij Opnieuw & Co om OmarmMeVerwarmMe sjaals te breien, sjaals in de vorm van een mouw. De sjaals worden verkocht voor 25 euro per stuk, de opbrengst gaat integraal naar Armen Tekort. Door deze sjaal te dragen, cadeau te geven of te kopen, geef je het signaal dat je mensen die in kans armoede leven niet vergeet. Via de facebookpagina van Pak De Draad Op vind je alle info.

 

  • Vilvoorde en Leuven: De Kringwinkel Vites schenkt jaarlijks dekens aan dak- en thuislozenwerkingen. Tijdens de lockdowns kregen we  schrijnende verhalen te horen. Vandaar het idee om de traditionele winterhulp uit te breiden met een knuffelactie. We zamelden10 containers knuffels in voor kinderen die het met minder moeten doen en gaan die, samen met organisaties die zich inzetten voor mensen met minder middelen, uitdelen.

 

  • Gent: De Kringwinkel Open Plaats ondersteunt het hele jaar door kwetsbare mensen via voedselsteun en verzorgingsproducten. Dit gebeurt dankzij giften én de opbrengst van deze Kringwinkels. Open Plaats zet ook in op structurele ondersteuning: informeren over rechten, begeleiden en bemiddelen. In deze periode slaan we zéker met iedereen een praatje. Nabijheid en een persoonlijk gesprek zijn essentieel om elkaar te begrijpen en te helpen, vooral nu.

 

  • Gent: De Kringwinkel Ateljee stuurde naar alle medewerkers een postkaart om te tonen dat we aan hen denken in deze onzekere tijd. Onze medewerkers zij hier heel gevoelig voor: het effect als medewerkers, voor wie werk zo belangrijk is, plots weer met hun vroegere patroon van werkloosheid geconfronteerd worden.

 

  • Antwerpen:De Kringwinkel Antwerpen geeft Antwerpse daklozen een warme plek voor 2021. In december zamelen we spullen in voor de Antwerpse daklozen: warme slaapzakken, matjes of rugzakken. Die zullen via CAW Antwerpen verdeeld worden.

 

  • Aarschot, Diest, Tienen: De Kringwinkel Hageland heeft er een jaar met verschillende solidariteitsacties op zitten, waaronder laptops inzamelen voor scholieren, restjes textiel schenken voor mondmaskers en een schakelzorgcentrum COVID-19 inrichten in Landen. En in december kwam de Sint langs op de werkvloer om de werknemers te verrassen. 

 

  • Brugge: ook De Kringwinkel t' rad heeft alle medewerkers een kaartje gestuurd en regelmatig opgebeld. 
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction