Menu
Meer over De Kringwinkel
Nieuws
Carrefour circle-wall

Carrefour en De Kringwinkel openen eerste circulaire 'circle-wall'

Brugge, dinsdag 27 juli 2021 - Vandaag openen De Kringwinkel 't rad en Carrefour de 'circle-wall' in de Carrefour B-Park in Brugge. Dit is de allereerste circulaire circle-wall met geefpunt voor textiel in een Vlaamse supermarkt.

In de circle-wall kan je naast karton, lampen en plastic ook herbruikbare kleding, schoenen, tafel- en bedlinnen doneren. Op deze manier bundelen Carrefour en De Kringwinkel hun krachten om samen hergebruik van kleding en textiel te stimuleren en zo de afvalberg te verkleinen.  

Uit onderzoek blijkt dat nog steeds ongeveer de helft van de gebruikte kleding in de vuilnisbak verdwijnt, waardoor hergebruik en recycling niet meer mogelijk zijn. "Door textielinzameling ook bij winkels zoals Carrefour te doen, komt er meer kleding terecht in de circulaire cyclus en komt er minder kleding bij het afval terecht", klinkt het in een gezamenlijk persbericht. “Door deze samenwerking willen we samen lokaal hergebruik van kleding stimuleren en de impact op het milieu verkleinen."

Bruno Delhaye, winkeldirecteur Carrefour Brugge B-park: "Bij Carrefour willen we onze bijdrage leveren om te evolueren naar een circulaire economie. Daarnaast zijn we een zeer inclusieve werkgever die diversiteit hoog in het vaandel draagt. Een samenwerking met De Kringwinkel was dan ook heel logisch voor ons.

Serge Geloen, operationeel directeur bij De Kringwinkel ’t rad: "Hoe meer spullen we inzamelen, hoe groter de instroom en de kwaliteit van de spullen en hoe meer we kunnen verkopen en dus hergebruiken. Maar vooral hoe meer hergebruik, hoe meer mensen we aan het werk kunnen zetten."
Serge Geloen van De Kringwinkel 't rad
Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction