Menu
Meer over De Kringwinkel
Nieuws
750 elektrische toestellen voor slachtoffers watersnood

De Kringwinkels en Recupel zamelden 750 elektrotoestellen in voor de slachtoffers van de watersnood

Heel wat Waalse gezinnen werden zwaar getroffen door de overstromingen. Een groot stuk van hun inboedel ging verloren. Daarom zetten Recupel en De Kringwinkels samen met de De Cooke & Verhulst Show een actie op om hen opnieuw aan de nodige basisvoorzieningen te helpen. Dat leverde 750 elektrotoestellen op.

Daarbij zit zowat alles wat een doorsnee gezin nodig heeft: koffieapparaten, kookplaten, diepvriezers, stofzuigers, verwarmingsapparaten, frietketels, microgolfovens, …

Die worden nu samengebracht en binnenkort overhandigd aan La Bourse au dons. Dat is een distributieplatform voor food en non-food, dat giften via de OCMW’s verdeelt. Die centraliseren alles en verdelen verder naar slachtoffers en sociale organisaties.

"We zijn bijzonder fier dat we maar liefst 750 toestellen kunnen wegschenken. Heel wat mensen brachten apparaten binnen bij De Kringwinkel in hun regio. Daar voegden we zelf nog een aantal toestellen aan toe uit onze voorraad. Alle 750 toestellen zijn intussen gecontroleerd met een stekkertest en/of hersteld zodat ze veilig zijn voor gebruik. Wij hopen dat La Bourse aux dons, het distributieplatform dat alle geschonken elektro centraliseert, via de OCMW’s snel een match vindt tussen de toestellen en de mensen die het nodig hebben.” (Linde Brewaeys, Herwin, de koepel van de Kringwinkels)

“Hartverwarmend  dat heel wat Vlamingen hun ongebruikte elektro-apparaten wilden weggeven om zwaar geteisterde landgenoten te helpen om hun leven terug op te bouwen. En fijn dat we daar met verschillende partners hebben kunnen aan meewerken!” (Eric Dewaet, CEO Recupel)

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction