Menu
Meer over De Kringwinkel
Nieuws
Circular Monday en Green Friday in opmars

Circular Monday en Green Friday zijn in opmars 

Black Friday en Cyber Monday: “Commercieel gedoe”

Black Friday en Cyber Monday, fenomenen die overgewaaid kwamen uit de VS, zijn zowat de officieuze start van de eindejaarshopping geworden. Oorspronkelijk was Black Friday enkel bedoeld voor fysieke winkels, waarop de online sector reageerde met Cyber Monday. In de praktijk wordt intussen geen onderscheid meer gemaakt en wordt de periode van promoties zelfs uitgesponnen over verschillende weken.

Uit onderzoek* blijkt nu dat zes op de tien landgenoten (58,1%) is echter van oordeel dat deze dagen aan hen niet besteed zijn. Ze vinden het maar een commercieel gedoe. Een kleine helft onder ons (48%) is er bovendien van overtuigd dat je op deze dagen eigenlijk net zoveel betaalt als anders.

Circular Monday en Green Friday als tegenbeweging

Als tegenwicht voor dit consumentisme werd daarom enerzijds Circular Monday in het leven geroepen: een dag waarop we aan de consument laten zien hoeveel aangename manieren er bestaan om circulair te leven en te winkelen en anderzijds Green Friday: een dag waarop je vooral niets koopt en bewust niet meedoet aan de koopgekte). 

 

*iVOX-onderzoek (maart 2021) bij 2.000 Belgen i.o.v. De Kringwinkel, 2dehands, Troc en Cash Converters.

Deel deze pagina:
Overzicht
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
tweedehands tweedehands artikelen tweedehands kopen tweedehandswinkel tweedehands spullen
youtube instagram shop auction