Menu contact
Gratis ophaling: 050 34 94 00
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Kringwinkel 't rad

Na meer dan 20 jaar is Kringwinkel 't rad uitgegroeid van een kleine kringloopwinkel tot een onderneming waar sociale tewerkstelling wordt geboden aan ruim 250 medewerkers.

Via ons logistiek centrum in Oostkamp zorgen onze medewerkers ervoor dat herbruikbare spullen opgehaald, verwerkt of hersteld worden. Onze winkelmedewerkers zorgen er dagelijks voor dat alles netjes in de winkel wordt geplaatst, klaar voor verkoop.

Samen helpen we mee om de afvalberg drastisch te verkleinen.

Benieuwd naar onze onderneming? Neem even een kijkje in ons meest recente jaarverslag.

Kwaliteit

Kwaliteitscertificaat Qfor WSE

Met veel trots pakken we uit met het kwaliteitscertifcaat Qfor WSE, het kwaliteitsbewijs bij uitstek voor dienstverleners actief in het kader van sociale economie.
Het bedrijf Certup heeft Kringwinkel 't rad grondig doorgelicht op 3 categorieën kwaliteitsvoorwaarden: dienstverlening aan klanten, HR-beheer en financieel beheer. En we kregen een positief rapport!

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Bovendien behaalden we opnieuw het jaarcertificaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO). Enkele jaren geleden engageerden we ons om een individueel actieplan te realiseren rond thema's als maatschappelijk engagement, duurzame logistiek en mobiliteit, risicobeheersing, mensvriendelijk ondernemen ... Zo proberen we ons steentje bij te dragen aan de realisatie van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties.

Toekomst

Beide kwaliteitslabels zijn een bekroning voor het werk van al onze teams en medewerkers en het resultaat draagt bij aan de kwaliteit en professionalisering van ons maatwerkbedrijf.
Dit is uiteraard geen eindpunt. Ook in de toekomst kijken we verder hoe we onze dienstverlening en processen kunnen verbeteren.

Prijsbeleid

Basisproducten aan een redelijke prijs

Wij vinden het belangrijk dat iedereen producten kan kopen die nodig zijn voor een comfortabel leven. Een bed, een stoel, bestek, enz. dat zijn basisproducten waarvan de prijs bewust laag wordt gehouden.

Brocante & vintage

Voor sommige brocante of vintage spullen kunnen de prijzen iets hoger liggen, maar de kringwinkel streeft wel naar prijzen die beduidend lager liggen dan de nieuw- of internetprijs. We merkten dat opkopers regelmatig de leukste spullen wegkaapten, om ze daarna veel duurder in een design- of antiekwinkel aan te bieden. Door een iets hogere prijs te vragen trachten we de opkopers te ontmoedigen en blijven de spullen voor alle klanten toegankelijk. Alle inkomsten worden tenslotte gebruikt voor het uitbouwen van de sociale doelstellingen van de kringwinkel.

Vereniging zonder winstoogmerk

Onze organisatie is een VZW die voor haar werking ongeveer voor de helft afhankelijk is van eigen inkomsten. De inkomsten uit de verkoop worden vooral gebruikt voor het behoud en de creatie van arbeidsplaatsen voor mensen die weinig kansen hebben op de reguliere arbeidsmarkt. Wat je uitgeeft in de Kringwinkel wordt dus integraal gebruikt voor een goed doel.

Afdingen op de prijs is in onze winkels niet mogelijk.

De algemene verkoopsvoorwaarden kan je hier vinden.

De garantievoorwaarden AEEA kan je hier vinden.

Ons logistiek centrum en hoofdkantoor bevinden zich in Oostkamp, Terluchtestraat 38. Hier kan u eveneens terecht om (grote) spullen binnen te brengen.

Partnerschappen

De Kringwinkel 't rad kan blijven investeren en groeien mede dankzij een aantal partnerschappen:

Ontdek onze Kringwinkels
Fortstraat 9a
8730 Beernem
Ambachtstraat 5
8370 Blankenberge
Terluchtestraat 38
8020 Oostkamp
Dirk Martensstraat 15
8200 Brugge Sint-Andries
Maalse Steenweg 104
8310 Brugge Sint-Kruis
Kursaalstraat 55
8301 Knokke-Heist
Torhoutsesteenweg 236 b
8210 Zedelgem
instagram auction