Menu contact
Gratis ophaling: 03 313 49 66
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel
Nieuws
We springen het nieuwe jaar in met grootse plannen!

We springen het nieuwe jaar in met grootse plannen!

We zijn het jaar vol goede moed begonnen! Onze ambitie voor 2023 is immers om de textielafdeling in al onze winkels stevig uit te breiden, zodat meer kleding een tweede leven kan krijgen in plaats van op de afvalberg te belanden.

Uitbreiding huis-aan-huis ophalingen

Kleding verdient nu eenmaal een tweede kans.   De ambitie om in onze winkels meer textiel aan te bieden, vraagt uiteraard dat we ook meer textiel verzamelen en zo kunnen redden van de afvalberg.  “Toen we in het najaar de aanbesteding van IGEAN zagen voor textielcontainers op de containerparken en de huis-aan-huis ophaling in Essen, Kalmthout en Zoersel, zijn we meteen in actie geschoten,” zegt Gert Paulussen, directeur van De Enter vzw. ‘We zorgen al voor de huis-aan-huis-ophaling in Brecht, Malle en Zandhoven.   Dankzij deze extra ophalingen en de containers in de containerparken kunnen de inwoners nu zeker zijn dat hun kleding goed en lokaal herbesteed wordt.   Laat je dus zeker niet misleiden door illegale ophalers die uw textiel gebruiken als winstmodel.

Kringwinkels De Cirkel draaien niet om winst.  Wij willen in deze tijden van crisis immers meer dan ooit inzetten op sociale tewerkstelling.  Onze medewerkers hebben door pech of een stom toeval in hun leven een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Door onze textiel uit te breiden, creëren we niet enkel jobzekerheid voor wie al bij ons werkt, maar kunnen we  nog meer mensen aanwerven en kansen geven om te groeien.  Het ingezamelde textiel gaat allemaal naar ons centraal sorteermagazijn in Brecht en van daaruit opnieuw naar onze eigen winkels.  Wie een zak kledij binnenbrengt bij het containerpark  of klaar zet voor de huis-aan-huis ophaling, zorgt niet alleen voor een goed lokaal hergebruik, maar geeft ook een job aan iemand die het nodig heeft,’ vervolgt Paulussen.

In 2021 verzamelden onze medewerkers 115.000 kg textiel.  Ongeveer 35% van deze massa wordt ook effectief verkocht.   We schatten in dat er vanaf 2023 een verdrievoudiging zal zijn van de instroom en zal daarom winkel per winkel het textielaanbod gevoelig verhogen.


Winkels en geefpunten blijven maximaal open

De Kringwinkels van De Cirkel blijven ook in 2023 alle dagen open. ‘We vinden het belangrijk dat onze winkels maximaal open blijven. De crisis maakt mensen bewuster in hun koopgedrag, waardoor men sneller en bewuster naar tweedehands kijkt.  Ook wie een kleinere portemonnee heeft, blijft bij ons terecht kunnen.’

 

Meer maandagen

Om goed te benadrukken dat ze alle dagen open zijn, loopt er vanaf januari een speciale verkoopactie.  Volg hiervoor de socials van Kringwinkel De Cirkel op Facebook en Instagram, want het beloven miraculeuze maandagen te worden!

Deel deze pagina:
Overzicht
instagram shop auction