Menu
Gratis ophaling: 016 82 45 55
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

www.energiesnoeiers.net: isolatie en energiescans

De Kringwinkel Hageland heeft, naast haar 'Kringwinkel' activiteiten, ook een team dat zich bezig houdt met 'energiesnoeiers' activiteiten.

Zij hebben dezelfde 3 doelstellingen: opleiding en een job aanbieden aan zij die op de reguliere arbeidsmarkt moeilijk werk vinden, beschermen leefmilieu (isolatie, zonnepanelen,...) en kansarmoedebestrijding (laagste prijzen voor laagste inkomens).

Zij plaatsen dus voornamelijk dak of vloerisolatie op zolders en voeren energiescans uit op vraag van netwerkbeheerders INFRAX en EANDIS en in samenwerking met de OCMW's in onze regio. En dit bij voorkeur bij de meest kwestbare gezinnen in onze maatschappij.

Van 2016 tem 2018 werken zij ook mee aan het project 'klimaatnetwerk Vlaams-Brabant'. In 2016 loopt de 1ste fase 'energieke daken'. Samen met IGO DIV, 3WPlus, PajoPower vzw en de energiesnoeiers van De Kringwinkel Hageland organiseert de provincie Vlaams-Brabant groepsaankopen 'isolatie' en 'zonnepanelen'. Alle info: www.vlaams-brabant.be/groepsaankopen.

Isolatie

De energiesnoeiers van De Kringwinkel Hageland isoleren zowel daken als vloeren van zolders. Soms ook kelders en muren. Alle medewerkers werden opgeleid door VDAB en staan onder leiding van een gediplomeerde leidinggevende. Daar waar nodig wordt samengewerkt met aannemers uit de reguliere bouwsector.

Wens je een vrijblijvende offerte te ontvangen? Neem contact op met Klaas Winter via 016 76 53 90.


De energiesnoeiers van De Kringwinkel Hageland isoleren zowel daken als vloeren van zolders.
De energiesnoeiers leggen hun activiteiten graag aan u uit. Neem snel contact op (foto: comillfo)
Isolatiewerken worden bij voorkeur bij de meest kwetsbare gezinnen in onze maatschappij uitgevoerd.
De energiesnoeiers leggen hun activiteiten graag aan u uit. Neem snel contact op (foto: comillfo)

Sociaal dakisolatieproject

Isolatiewerken worden bij voorkeur bij de meest kwetsbare gezinnen in onze maatschappij uitgevoerd. Zij huren meestal. Daarom bestaat er het sociaal dakisolatieproject. Hierin gaan de energiesnoeiers samen met verhuurders van (sociale) woningen op zoek naar welke (sociale) premies het voordeligste zijn voor hem/haar. Alle daken van huurwoningen moeten immers tegen 2020 voorzien zijn van isolatie en hoogrendementsglas. Via het sociaal dakisolatieproject blijft isolatie betaalbaar en geniet de huurder mee van de voordelen van een goed geïsoleerd huis (warmer in de winter, kouder in de zomer, lager verbruik,...).

Wens je meer info over dit project? Neem contact op met Klaas Winter via 016 76 53 90.

pinterest youtube instagram shop auction