Menu contact
Gratis ophaling: 070 222 002
Bezoek de nationale Kringwinkel website
Meer over deze Kringwinkel

Na een spannende strijd…Gemeente Haacht wint de titel van Kringkampioen 2022!


Willen we de milieudoelen, die Europa en Vlaanderen tegen 2030 moeten halen, samen realiseren, hebben we nog heel wat inspanningen te doen. Ook inspanningen op vlak van afvalpreventie en hergebruik, bedachten Kringwinkel ViTeS, EcoWerf en Kringwinkel Hageland. Daarom sloegen de 3 klimaatpartners tijdens de “Europese Week van de Afvalvermindering” de handen in elkaar en organiseerden zij de Kringkampioen 2022 wedstrijd. De stad of gemeente in regio Leuven en Hageland waarvan de inwoners tussen 19 en 27 november 2022 gemiddeld het meeste kilogram herbruikbare goederen per inwoner schonken aan de Kringwinkel, won de wedstrijd. Het is de eerste keer dat de 3 partners de actie samen organiseren.

En de winnaar 2022 is…

Na een spannende strijd is de winnaar gekend. Gemeente Haacht wint de Kringkampioen 2022 titel. Bierbeek eindigt eervol 2de en Huldenberg staat op plaats 3 in de eindranking. Herent en Diest vervolledigen respectievelijk de top 5.“De gemeente Haacht en haar inwoners hebben de hergebruikboodschap van EcoWerf en Kringwinkel duidelijk goed begrepen” zegt Lieven Van der Stock, directeur Kringwinkel ViTeS. “Zij schonken via de kanalen op afroep (ophaling aan huis na afspraak), zelf gebracht naar de geefpunten aan de Kringwinkels en de hergebruikcontainers op de recyclageparken gemiddeld meer dan 1,5 kilogram goederen per inwoner, wat veel is in deze actieweek.

”In totaal werd er door Kringwinkel ViTeS en Hageland in de 29 deelnemende steden en gemeenten bijna 165000 kilogram herbruikbare goederen ingezameld tussen 19 en 27/11” vult Paul Stessens, directeur Kringwinkel Hageland aan. “Allemaal gerief dat niet op de afvalberg terecht komt. Daar kunnen we enkel maar gelukkig mee zijn.”

“Ook EcoWerf is tevreden met het resultaat" zegt Jonathan De Witte, algemeen directeur van EcoWerf. "EcoWerf zamelde in 2021 570.000 kg herbruikbare goederen in op de recyclageparken voor Kringwinkel ViTeS en Kringwinkel Hageland. Op deze manier stimuleert EcoWerf hergebruik maar ook de lokale en regionale tewerkstelling van werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt.”

“We willen de gemeente Haacht, haar inwoners en ieder andere gever die herbruikbare spullen schenkt aan de Kringwinkel daarom nogmaals hartelijk bedanken” besluit Van der Stock. “Mede dankzij hen geven we niet alleen “opnieuw geluk” aan spullen en ons leefmilieu, maar ook aan mensen. Al de ingezamelde goederen helpen Kringwinkels immers hun 3 doelen (goed zijn voor het leefmilieu, bestrijding van kansarmoede, tewerkstelling op maat aanbieden) dagelijks te realiseren.”

Kringkampioen 2022
shop auction