Menu
Dag van de Kringwinkel
Meer over De Kringwinkel
Corona
Veelgestelde vragen

Veelgestelde Corona vragen

Opgelet: hou er rekening mee dat er onderling kleine verschillen kunnen zijn tussen de verschillende Kringwinkels in hun organisatie. Check daarom zeker ook de pagina of social media van De Kringwinkel in jouw buurt voor je op bezoek gaat. 

 

Moet ik een mondmasker dragen als ik spullen kom kopen of brengen?

Ja, de Veiligheidsraad verplicht sinds 11 juli 2020 om mondmaskers te gebruiken in winkels. 

 

Mag ik weer goederen brengen?

Als een Kringwinkel geopend is, dan kan je ook spullen brengen in het Geefpunt. Vanaf 26 april kan dit dus opnieuw in alle Geefpunten. 

Mag ik weer kledij in de textielcontainers steken?

Ja, tenzij deze al overvol zitten. Zakken naast de container plaatsen is een vorm van sluikstorten, dus dit zien we liever niet.

 

Worden klanten verplicht om met bancontact te betalen?

We vragen met vriendelijke aandrang om met bancontact te betalen. Helaas kunnen we klanten hier niet toe verplichten. Indien het echt niet kan met bancontact kan je het geld op de balie neerleggen, zodat er geen direct contact met de kassamedewerker is.

 

Mag ik de goederen in de winkel aanraken?

“Kijk met je ogen, niet met je handen” is hier de slagzin. Probeer dus enkel spullen aan te raken die je ook effectief zal aankopen.

 

Mag ik kleding passen?

Je kan kleding passen in de daarvoor voorziene paskamers. De overdraagbaarheid van Covid-19 op textiel is zeer klein. Na het passen zullen we de paskamers steeds ontsmetten.

 

Wat gebeurt er met mijn binnengebrachte goederen?

We vragen om de geschonken spullen zelf te sorteren in de daarvoor voorziene bakken in het brengerspunt. Deze bakken vertrekken naar ons Centraal Magazijn. Daar worden de goederen gesorteerd, hersteld en vooral proper gemaakt. Pas later vertrekken ze terug naar de winkel om verkocht te worden. De tijd tussen het brengen van goederen en het verkopen van goederen is hierdoor ruim gespreid.

 

Komen jullie nog goederen ophalen bij mij thuis?

Elke Kringwinkel bekijkt zelf op welke manier ze de ophaling van spullen organiseren.  Neem voor een ophaling dus telkens contact op met De Kringwinkel die de ophalingen in jouw regio verzorgt. Je vindt hun gegevens terug door je postcode in te vullen op deze pagina.

 

Bij een ophaling vragen we om de goederen op het afgesproken tijdstip buiten of in de garage te zetten. Op die manier vermijden we zoveel mogelijk contact.

 

Komen jullie goederen brengen aan huis?

Een aantal Kringwinkels bekijkt de mogelijkheid om goederen aan huis te leveren. Onze medewerkers zullen echter de goederen enkel tot aan de voordeur brengen. Neem bij vragen contact op met De Kringwinkel in jouw buurt.

 

Werken de medewerkers in veilige omstandigheden?

Op elke werkplek wordt de afstand van 1,5 meter gewaarborgd. Ook worden medewerkers verplicht regelmatig hun handen te wassen. Als medewerkers zich ziek voelen moeten ze thuis blijven. Er worden voor elke medewerker mondmaskers voorzien voor als de afstand van 1,5 meter tijdelijk niet gegarandeerd kan worden.

youtube instagram shop auction