Menu
Meer over De Kringwinkel
Meer dan tweedehands
Sociale tewerkstelling

Sociale tewerkstelling

Iedereen die iets koopt bij of schenkt aan De Kringwinkel draagt meteen bij aan de tewerkstelling van mensen met net dat tikje minder geluk op de gewone arbeidsmarkt. Zij registreren, sorteren en controleren alle voorwerpen die je ons schenkt. Daarna moeten ze ook nog winkelklaar gemaakt worden. Een pak werk! Momenteel werken er dan ook meer dan 5800 werknemers bij ons, waarvan 85% in het kader van sociale tewerkstelling.

Momenteel werken er dan ook meer dan 5 400 werknemers bij ons, waarvan 80% in het kader van sociale tewerkstelling.

Wat is sociale tewerkstelling?

Sociale tewerkstelling werd in het leven geroepen voor mensen die om uiteenlopende redenen moeilijk werk vinden op de reguliere arbeidsmarkt. De redenen hiervoor zijn heel uiteenlopend. Een langdurige ziekte, niet voldoende Nederlands spreken, armoede, een laag zelfbeeld, …. De Kringwinkel geeft hen een job op maat en de kans om werkervaring op te doen. Zo kunnen ze niet alleen genieten van een regelmatig inkomen, maar ook van sociale contacten en krijgen ze de kans om hun talenten te ontwikkelen. Indien nodig leren we onze medewerkers de technische, sociale en taalkundige vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van hun job. Daardoor maken ze meer kans om door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Onze werknemers aan het woord

Patimat werkt als winkeldame bij De Kringwinkel. Daarvoor had ze een leefloon. Dankzij sociale tewerkstelling is ze niet meer uit haar lood te slaan. Ze geniet van de contacten met de klanten en haar collega’s. Ook Belinda legde een moeilijk parcours af. Dankzij De Kringwinkel voelt ze zich aanvaard en kan ze haar talenten ontplooien. Wanneer Belinda je jasje checkt en prijst en Patimat met een kwinkslag alles inpakt, denk er dan aan dat een sociale tewerkstelling zorgt voor méér dan alleen goed werk. Lees hier meer getuigenissen van onze medewerkers.

Sociale tewerkstelling sociale werkplaats sociale werkplaatsen
Sociale tewerkstelling sociale werkplaats sociale werkplaatsen
pinterest youtube instagram shop auction