Menu
Meer over De Kringwinkel
Meer dan tweedehands
Sociale tewerkstelling

Sociale tewerkstelling

Iedereen die iets koopt bij of schenkt aan Kringwinkel draagt meteen bij aan de tewerkstelling van mensen met net dat tikje minder geluk op de gewone arbeidsmarkt. Zij registreren, sorteren en controleren alle voorwerpen die je ons schenkt. Daarna moeten ze ook nog winkelklaar gemaakt worden. Een pak werk! Momenteel werken er dan ook meer dan 4500 werknemers bij ons, waarvan 85% in het kader van sociale tewerkstelling.

Wat is sociale tewerkstelling?

Sociale tewerkstelling werd in het leven geroepen voor mensen die om uiteenlopende redenen moeilijk werk vinden op de reguliere arbeidsmarkt. De redenen hiervoor zijn heel uiteenlopend. Een langdurige ziekte, niet voldoende Nederlands spreken, armoede, een laag zelfbeeld, …

 

Kringwinkel geeft hen een job op maat en de kans om werkervaring op te doen. Zo kunnen ze niet alleen genieten van een regelmatig inkomen, maar ook van sociale contacten en krijgen ze de kans om hun talenten te ontwikkelen. Indien nodig leren we onze medewerkers de technische, sociale en taalkundige vaardigheden die nodig zijn voor het uitvoeren van hun job.

 

Daardoor maken ze meer kans om door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Onze werknemers aan het woord

 

Onze medewerkers zijn fier op hun job. En terecht! Want stuk voor stuk staan ze mee aan het roer van de circulaire economie. En elk heeft zijn eigen straf verhaal te vertellen.


In deze blogpost vind je een greep uit de vele verhalen die op de Kringwinkel-werkvloer leven. Benieuwd naar meer? Kom gewoon eens langs bij Kringwinkel. En maak ook kennis met onze 4500 andere medewerkers. 

Sociale tewerkstelling sociale werkplaats sociale werkplaatsen
Sociale tewerkstelling sociale werkplaats sociale werkplaatsen
youtube instagram shop auction